Sant Jordi: Dia del llibre o la rosa?

Cara a cara sobre què simbolitza el dia de Sant Jordi

Àngels Tolosa, LLibreria Alexandria
“Amb llibres a la mà, tenim poder per defensar i difondre la nostra cultura”
Us imagineu una diada de Sant Jordi sense llibres? Que sortíssiu al carrer, passegéssiu pels carrers plens de llibres i senyeres, i no trobéssiu aquell ingredient essencial que també ens ha conformat com a poble? A Sant Jordi ens agrada regalar llibres. Llibres de paper. Alhora referents i símbols de la cultura escrita que s’acomoden als canvis des de la seva singularitat. És el nostre dia dels enamorats. De tot tipus d’amor. Sant Jordi és el dia en què homenatgem el que d’alguna manera ens pertany, i per això anem a la recerca col·lectiva d’un llibre especial, personal, d’aquells que constitueixen un objecte valuós en si. La diada ens fa pensar en els objectes que volem tenir al voltant nostre. Amb llibres a la mà, tenim poder per defensar i difondre la nostra cultura. Som actors, i la nostra activitat pot ser alhora celebració i reconeixement. Comencem aquestes celebracions gaudint amb la trobada del dia 12 a la plaça dels Quatre Cantons, on 24 autors locals signaran els llibres obrint el camí, oferint un tast d’una diada inoblidable.

Pedro Godoy, Director de Jardiland Sant Cugat
“La rosa tradicional, vermella i amb la senyera és la que més es ven sempre”
Diuen que la rosa vermella és un símbol d’amor i passió, i de fet a Catalunya, la diada de Sant Jordi és el dia dels enamorats. Però també és el Dia del Llibre i trobo que és una magnífica combinació, cultura i natura.
A Jardiland, el dia de Sant Jordi, les protagonistes són les roses, tenen una presència destacada i n’oferim molta varietat. La rosa tradicional, vermella i amb la senyera és la que més es ven sempre, però darrerament també es demanen roses més originals de color blau, groc, rosa, etc. Guanyen força les composicions on es combinen plantes verdes i rosers mini o grans, molt decoratives amb testos de vidre, de vímet, de ceràmica… i més duradores. Hi ha qui es decanta per les roses liofilitzades, flors naturals, tractades especialment perquè no es marceixin i durin força anys.
Sant Jordi és un dia molt especial, que a Jardiland gaudim molt pel caràcter alegre i festiu que es respira a l’ambient.

 
Comentaris

Destaquem