Sèniors amb sèniors

Convertir les llars d'avis en centres on portar als gats i gossos dels refugis

Un dels grans problemes de les protectores d'animals és trobar adopcions per als animals sèniors, és a dir, aquells que han arribat a certa edat. No tan sols augmenten els abandonaments en aquestes edats avançades, sinó que molta gent busca un cadell o un animal jove quan es decideix a adoptar.

Les raons poden ser múltiples, però la principal és l'econòmica. Un animal sènior és possible que tingui alguna malaltia crònica que necessiti medicació, o que a la llarga li calguin més visites al veterinari o intervencions quirúrgiques. Si a tot això afegim que no són animals molt actius i que necessiten que es tingui més cura d'ells que d'animals més joves, no resulten el company ideal per a molta gent.

Per tant, un animal sènior que entra en una protectora és gairebé segur que mai sortirà i està condemnat a passa la resta dels seus dies sense una família. Lluitar contra aquesta situació és difícil, tot i que hi ha associacions i entitats animalistes que s'especialitzen a buscar adopcions per animals sèniors. Fins i tot per internet corren campanyes que sota el lema "posa un avi a la teva vida", promouen l'adopció responsable d'animals d'edat avançada.

Però darrerament ha sortit una nova manera de fomentar l'adopció d'aquests animals. Es tracta d'ajuntar "sèniors" amb "sèniors", és a dir, convertir les llars d'avis en centres on portar als gats i gossos dels refugis.

D'aquesta manera s'aconsegueixen dues coses; per un cantó, els animals reben les cures i atencions dels residents i, per l'altre, la gent de la tercera edat millora la seva autoestima i el seu estat d'ànim tenint cura d'aquests animals. Aquesta introducció d'animals en llars i casals d'avis ha sigut satisfactòria en totes les proves que s'han dut a terme.

Si a més a més els animals acollits són de la categoria sènior, aquest lligam amb els residents de les llars d'avis encara és més intens. I es crea un fort vincle entre l'ésser humà i el gat o el gos, units en gaudir de la millor qualitat de vida possible en els seus darrers anys.

Aquesta pot ser la solució per a molts animals d'edat avançada dels nostres refugis. Treballar en aquest sentit és una de les iniciatives de la nostra plataforma. Ens ajudeu?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem