Talent local

'El cas de Marala, és només un exemple dels moltíssims projectes artístics que tenim a tocar i que massa vegades són més senzills de ser descoberts en escenaris forans que en els propis'

Fa uns dies vaig tenir la sort i la joia d'assistir al concert La revolució de la tradició programat per l'Ajuntament al Teatre-Auditori en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones. Tres grups formats per dones que revisiten la música popular des d'estètiques ben actuals i alhora molt diferents entre si.

A banda de felicitar a l'organització per una iniciativa que va ser una nova constatació del talent femení del qual gaudim al nostre país en el camp de la música (com en tants d'altres), crec que és una bona oportunitat per valorar la qualitat dels artistes locals, en aquest cas, de Sant Cugat.

Igual que ens passa en l'àmbit nacional, que tenim tendència a infravalorar el que tenim a casa posant per davant allò que ens ve de fora, en l'àmbit local també pequem, sovint, d'un cert complex d'inferioritat o d'excessiva modèstia quan es tracta de valorar, programar o, senzillament, donar suport de manera ferma les propostes nascudes a la ciutat. El cas de Marala (on canta la santcugatenca Selma Bruna), és només un exemple dels moltíssims projectes artístics que tenim a tocar i que massa vegades són més senzills de ser descoberts en escenaris forans que en els propis.

Calen més iniciatives com el Cicle de Música de petit format al Bocamoll o el Pugem a l'escenari de JM Sant Cugat, i més escenaris i programacions que permetin arribar el talent de casa nostra un gran públic àvid de cultura de nivell.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem