La Taula de Diàleg sobre el Tribut Metropolità (TM)

Article d'opinió de Barbany en contra del Tribut Metropolità

Com sempre, l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol està disposada al diàleg i per això vàrem acceptar a debatre tots els aspectes del TM dins de la Taula de Diàleg.

Abans que res volem deixar clara la nostra postura que qualsevol impost, per definició, ha de ser equànime, progressiu, proporcional als ingressos. Creiem que aquest no ho és. Des d'aquí vull fer un petit esbós del perquè del nostre parer:

1) La base de càlcul és el valor cadastral, d'entrada tan sols afecte a propietaris. Les variacions molt significatives, depenent de l'any de revisió del cadastre, la data de compravenda, etc. Creiem molt més adequat l'IRPF.

2) Seria desitjable que en línia, el ciutadà pogués verificar que el càlcul de l'AMB és correcte. Avui en dia això no és possible.

3) Atès que aquest TM implica que Sant Cugat sigui Zona-1 fins a Barcelona amb transport metropolità, ningú ha explicat com afectarà aquest fet amb l'aparició de la targeta T-Mobilitat.

4) La bonificació del 60% sembla que queda consolidada, però tampoc ningú explica el perquè no s'aplica al comerç. No diem sempre que hem d'ajudar al comerç de proximitat?

5) Que es pensa fer respecta del viatge a l'hospital de referència (Mutua Terrassa)? Segueix a 2-zones i sembla que a l'administració no li importa massa. Demanem una targeta específica T-Sanitat.

Per part nostre l'objectiu de la Taula de Diàleg ha de ser, primer debatre, i després traslladar al Ple de l'Ajuntament les conclusions a les quals hagin arribat, siguin les que siguin. Després els diferents partits ja podran actuar en conseqüència i en enfront de la ciutadania

 
 
Comentaris

Destaquem