Teatre confinat, però teatre

Article d'opinió d'Alexandre parlant sobre la cultura santcugatenca després de la desescalada

La cultura, acostumada per si mateixa a ser sempre el germà pobre de les partides pressupostàries a tot arreu, s'ha vist greument ferida pels efectes de la COVID-19, tot deixant amb l'aigua al coll un munt de professionals del teatre, del cinema, de la música, de la literatura, de l'escultura, de les arts plàstiques... L'aturada forçosa de projectes, la caiguda en picat d'ingressos i la impossibilitat d'aplegar un nombre elevat de persones en els espectacles ofereix un panorama desolador.

Però l'ésser humà creix amb l'adversitat. Com més gran és l'opressió, més esmolada és la imaginació de l'oprimit. La censura, per exemple, sempre ha estat burlada pel talent. Ara, per raons de salut, tots ens veiem censurats, però és així com han nascut magnífiques iniciatives culturals que potser no s'haurien produït. Enguany no es podien fer les tradicionals Lectures a la Fresca a les places de la ciutat i, abans que renunciar-hi, la Dolors Vilarasau ha tingut la pensada de fer-les amb un format diferent. És a dir, encarregar a sis autors la creació de sis obres teatrals de mitja hora cadascuna i programar-les de dues en dues els dies 9, 16 i 23 de juliol en un recinte únic.

En alguns casos, el confinament és el tema central de l'obra, en d'altres, només un marc de referència, però gairebé sempre hi trobem personatges atrapats en un espai tancat i enfrontats a si mateixos. No deixeu d'assistir-hi. La qualitat dels intèrprets i de la direcció estan garantides, i l'entorn..., l'entorn és un dels més preciosos de Sant Cugat: el Claustre del Monestir. Durant tres dies, hauran tornat les delicioses Nits al Claustre i el teatre haurà tornat a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem