Teatre d'aquí, teatre d'arreu

El diumenge 26 de març, al vestíbul del Teatre-Auditori, es va commemorar el Dia Mundial del Teatre aquest any amb un missatge de l'actriu francesa Isabelle Huppert que aquí varen dir per iniciar l'acte les Xandrines, mares de nens i nenes que anaven a l'escola Pi d'en Xandri i que, un bon dia, es van engrescar per fer teatre plegades.

A Sant Cugat del Vallès hi ha hagut teatre fet aquí des dels principis del segle XX quan es va crear l'Agrupació Artística de la Societat Coral la Unió Santcugatenca en un teatre que, després d'un conveni de col·laboració públic/privat signat fa 2 anys, continua tancat a l'espera de començar unes obres que, si tot va com sembla, no veurem acabades fins a l'any 2020.

Des de la Taula d'Arts Escèniques del Consell de Cultura, que es va subdividir en Taula de Teatre i Taula de Música, es va decidir fa 4 anys celebrar aquest dia seguint el que ja es feia amb el Dia de la Música, amb dues finalitats fonamentals. Primera: donar a conèixer la realitat de l'existència de molts grups que de manera regular fan teatre als barris de la ciutat. Segona (i no menys important) reivindicar la necessitat d'espais amb suport municipal per seguir fent-ho.

La mostra amb 10 grups (3 d'escoles d'arts escèniques) va evidenciar el nivell assolit per Mira-sol Teatre, Fila Zero, Teatre musical Aula de So, dXOC teatre, Aire teatral, Magma 2011 La Serreta, Platea, Grup de teatre Espiral, les Xandrines i Amants del teatre. Ara només falta traspassar la porta del vestíbul cap a dins del teatre, a alguna sala de teatre adequada. La Unió? La Sala B? Per poder representar en condicions i regularment en una veritable xarxa interna.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem