El Tribut Metropolità o el nou impost que ningú ens ha explicat

"Quan la ciutadania ha vist la crua realitat via impost de l'AMB, ha estat quan l'enuig s'ha estès a tota la ciutat", diu Barbany

És cert que l'entrada de Sant Cugat a la Zona 1 dels FGC venia sent una antiga demanda de la ciutat, ara bé, ningú, ni l'AMB ni l'Ajuntament ens va explicar de forma clara i sense embuts, què implicaria en l'àmbit impositiu aquest canvi.

Quan la ciutadania ha vist la crua realitat via impost de l'AMB, cosa que a molts ens ha vingut de nou, ha estat quan l'enuig s'ha estès a tota la ciutat. El resultat és que ara, tots els ciutadans de Sant Cugat propietaris d'un immoble, estem obligats a subvencionar als que, sent propietaris o no, viatgen a BCN. No sembla que el nou estatus sigui massa equànime, oi?, jo ho veig molt injust.

 

A més, el càlcul del nou tribut és extremadament complexa, basat amb el valor cadastral (un dels més alts de Catalunya) i si això no ens sembla poc, resulta que tenim greus incògnites respecta de les quantitats impositives dels anys vinents (Segons la Revisió de l'Ordenança Fiscal de Tribut Metropolità, el 0,160% pel 2019 passa a 0,168% pel 2020 i tampoc sabem com quedarà la bonificació del 60% als pròxims anys?)

Ni L'ajuntament de St. Cugat ni l'AMB han portat a terme l'exercici d'informació prèvia per tal que els ciutadans coneguéssim de forma clara i entenedora el que implicava, en l'àmbit impositiu, l'esmentada incorporació a la "Zona 1"

 

Per tot plegat, des d'aquí vull demanar:

  • Informació completa del Tribut Metropolità.
  • Una consulta a la ciutadania per conèixer la seva voluntat al respecte.

Mai és tard per fer les coses de forma correcta, i més quant és molt probable que el resultat sigui el de voler retornar a la situació anterior.

 
Comentaris

Destaquem