Trump vs Bergoglio

Amb pausada preocupació llegeixo la darrera sortida de to del candidat Donald Trump i penso en com les pors de la gent podrien ajudar a fer que un populista amoral i de baixa estofa, inculte i ofensiu, arribi a la presidència dels EUA, el mateix sentiment de fons que provoca la revifada dels perillosos populismes a Europa.

També veig un titular que diu "Sis municipis baten el rècord històric de calor en un mes de setembre", busco si hi és Sant Cugat... Hi són Viladecans, Banyoles... malgrat que no hi sortim, no em quedo tranquil i per més inri la mateixa notícia diu que el Servei Meteorològic preveu que la calor augmentarà els pròxims dies i aquests records es tornaran a batre.

En una altra lloc trobo la notícia del virus Crimea-Congo que transmet la paparra, "Un contagi anunciat" titula la premsa, afegint que la calor provoca la proliferació d'aquest animaló...I en una altra pàgina llegeixo que el papa Francesc clama "Escolteu el crit de la terra" i demana als països que respectin els compromisos adquirits amb el medi ambient, frenin el canvi climàtic, afegint que quan es maltracta la naturalesa es maltracta també els éssers humans.

Imagino que Bergoglio, com tanta gent, deu estar ben preocupat pensant que d'aquí a uns mesos Trump podria estar al capdavant de la primera potència mundial, entre altres motius per la seva incapacitat d'acceptar la dimensió antropogènica del canvi climàtic i la urgent necessitat d'actuar per aturar-ne les catastròfiques conseqüències.

Estem tan acostumats a veure catàstrofes a la gran pantalla que malgrat l'advertència dels científics que anem cap al desastre ambiental, ens sembla impossible que pugui esdevenir realitat. Però potser ja toca que la mateixa por que mou a tants humans a defensar-se davant la incertesa activi el nostre esperit de supervivència i ens faci entendre la magnitud del repte climàtic al qual ens enfrontem.

Si tinguéssim més present que la Terra té uns 4.500 milions d'anys, que durant 160 milions d'anys els dinosaures la poblaren i s'extingiren en fa 65 milions, que els primers Australopitecs com la Lucy aparegueren en fa 4 milions i que els Homo Sapiens, la nostra espècie, només fa 200.000 anys que som a la Terra...

Ens adonaríem que ens cal tenir cura de l'entorn perquè res és per sempre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem