Un conte

Us animo a què passeu una bona estona buscant, remenant, rellegint investigant, en biblioteques, llibreries, mercats de llibres antics

Un conte, una història que algú té al cap i que decideix compartir amb tothom, un acte tan generós havia de tenir una gran finalitat, no trobeu?

Quan un nen o nena rep un conte, que li ha regalat la mare o la tieta, la professora, o li han portat els Reis, o aquell avi que viu molt, molt lluny i que li porta una història també molt, molt llunyana, obre davant d’ell un món d’il·lusions, de fantasia, d’estonetes compartides amb persones estimades, estones plenes de moixaines i petons o d’emocions compartides pels companys de classe.

Tot el que acompanya al conte enriqueix als nostres infants, emocionalment, intel·lectualment, perquè sovint no només regalem un llibre físic sinó que aquest munt de paper i cartó va acompanyat d'una cosa tan important com el temps, temps per compartir… Quin gran regal!!

Hi ha contes de tota mena, uns de grans aventures, altres de la vida quotidiana, altres que ens ajuden a passar algunes petites crisis, com el naixement d’un germà, les pors, la mort d’algun ésser estimat, i n’hi ha d’altres per mirar i observar, fins i tot n’hi ha per olorar!!

Sovint és més fàcil treballar les emocions dels nostres nens i nenes a través d’un conte on ell es pugui emmirallar i donar vocabulari per posar paraules per a expressar allò que sent i li passa pel cap, allò que el preocupa i així els adults el puguem ajudar.

Podríem fer una llista immensa de contes explicant per a què serveix cadascun d’ells, però com tot a la vida, cada nen té les seves circumstàncies i les seves preferències, i és un tema on es fa molt difícil aconsellar. El conte que tant ha agradat i ajudat a un nen pot passar desapercebut en un altre.

Per tant, com el que millor coneixeu als vostres nens, sigueu pares, mares, àvies, profes, tietes, padrins i padrines fins i tot Els reis d’Orient, jo us animo a què passeu una bona estona buscant, remenant, rellegint investigant, en biblioteques, llibreries, mercats de llibres antics...

Una bona oportunitat per regalar estonetes amb llibres, contes, i aquest ambient màgic que els envolta és la sisena edició del Petits!Grans!Llibres!, de Sant Cugat, que enguany serà els dies 28 i 29 de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem