Val més prevenir que curar

No es tracta de posar la por al cos dels joves però sí que sàpiguen quins són els riscos que prenen

L'alcohol pot convertir-se en un gran enemic, sobretot dels més joves, si es consumeix en excés i sense control. Una nit amb més copes del compte combinada amb la circulació d'algun vehicle és un error bàsic en una societat que no sempre li dóna la importància necessària. Tot depèn de l'educació. Però educar de veritat. No és tan senzill com fer alguna xerrada a l'escola de tant en tant. És una tasca dels pares, dels amics i de l'entorn més proper en general.

A les taxes de mortalitat entre els joves els accidents de tràfic pel consum d'alcohol és una de les causes principals. Sent un risc evitable és important que es gestioni amb consciència, ja que els adolescents són més vulnerables tant per la falta d'experiència com per l'ambient que es genera quan se surt de festa.

Hi ha moltes iniciatives per frenar aquesta situació. Sense anar més lluny, a Sant Cugat es va celebrar durant alguns anys el programa d'educació viària Canvi de marxa, a l'Auditori. Sempre són benvingudes propostes d'aquest tipus, tot i això, és important que s'adverteixi constantment als més joves durant el seu dia a dia. Si algú es descontrola, sempre hi ha algun amic que pugui agafar el cotxe en el seu lloc. També hi ha transports públics a les ciutats o inclús bars on es pugui prendre alguna cosa i després tornar a peu.

No es tracta de posar la por al cos dels joves però sí que sàpiguen quins són els riscos que prenen. El millor que es pot fer per alguna persona propera, quan el veus en males condicions, és frenar-lo si vol conduir. Encara que diguin que ho poden fer, val més prevenir que curar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem