Visc cada dia com una propina

"Faig de voluntària a la Llar d'Avis de la Parròquia. M'agrada molt."

 “Tinc 80 anys i unes ganes de viure tremendes. En fa 40 que visc a Sant Cugat. Vaig néixer al barri de Sant Andreu de Barcelona, però el meu marit i jo vam triar una escola molt especial, Tagore, que estava a Bellaterra i que havia fundat en Ramon Fusté. Aleshores vam decidir venir a viure a la Rambla de Ribatallada, per estar més a prop d’un centre que era catalanista, d’inspiració cristiana, però laic, i que practicava una pedagogia avançada. “

-Sí, avui dia porta el seu nom, Escola Ramon Fuster, i pertany a la Fundació Collserola. No en sabia els orígens.

“El meu marit, Josep Mayol, va morir fa dos anys i el recordo molt. Érem la cara i la creu. Ell sempre seriós i jo sempre riallera. Va ser Jutge de Pau de Sant Cugat després que el jubilessin de la Tecsa amb 58 anys. Al principi li va fer una mica de respecte, però, després, sort en va tenir! Li agradava moltíssim donar aquest servei a la gent. "

La Rosa Alaber m’explica les seves vivències un moment abans de marxar cap al Teatre de Mirasol, on avui té assaig. Sempre ha fet teatre amateur. El tennis, les manualitats són algunes de les seves altres activitats.

-Encara jugues a tennis?

“Sí, i tant! Dimarts i dijous. No és que en sàpiga gaire, però m’ho passo bé. A més, al Club de Tennis Natació em cuiden molt, suposo que em veuen com la gran del club. Crec que haver estat excursionista, i esquiadora, també influeix perquè no pateixi lesions a l’hora de jugar.”

- Quines altres aficions tens?

“Doncs ara recentment faig de voluntària a la Llar d’Avis de la Parròquia. M’agrada molt. Ensenyo a jugar al Rummy als avis. Això els va molt bé per mantenir el cap despert.”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem