Volpelleres i l'adaptació a la nova normalitat

Article d'opinió de Valcarce explicant els reptes que té pendents el barri de Volpelleres en un futur pròxim

Finalitzat el procés de desconfinament, tots hem hagut de fer un esforç per continuar amb el nostre dia a dia, l'anomenada nova normalitat. La COVID-19 va buidar d'una ventada escoles i oficines, i ens va obligar a tots a tancar-nos a casa, treballar a distància, reduir el nombre de desplaçaments i ser conscients de la importància del que tenim al nostre entorn més proper, el barri. 

En aquest sentit, disposar de suficients espais verds per passejar, fer esport o relaxar-se, i d'àmplies zones de vianants amb equipaments i comerços, on poder proveir-se dels serveis i productes necessaris per a la nostra vida diària, a ser possible sense haver d'agafar el vehicle privat, ha passat a ser una necessitat vital per a moltes famílies.

Volpelleres tenim la sort de poder gaudir d'un entorn natural sense sortir del nostre barri, el Bosc de Volpelleres. Un dels pocs espais verds que tenim i que cal protegir pel bé de tots. D'altra banda, tot i disposar d'un teixit comercial cada cop més important, la realitat és que encara queda molt per fer. 

Cal acabar de consolidar el Mercat Municipal i potenciar un eix comercial glocal a Volpelleres. Cal treballar, també, en la rehabilitació de la Masia Can Canyameres com a Casal Volpelleres. Cal executar l'oblidat Parc de la Guineu com a espai públic per a la pràctica de l'esport i el lleure a l'aire lliure. Perquè aviat serem deu mil habitants al barri i hem d'estar preparats.

Una nova normalitat però, que no ens permetrà gaudir enguany de la 5a Festa Major de Volpelleres, que s'hauria d'haver celebrat aquest cap de setmana. Cuideu-vos molt. Necessitem que el carrer es torni a omplir aviat de somriures.

 
 
 
Comentaris

Destaquem