Preocupació dels veïns de Volpelleres per l'estat de la masia Can Canyameres

Els veïns fa anys que reivindiquen la rehabilitació d'aquest espai per fer-hi el "gran equipament" que necessita el barri

Els veïns de Volpelleres han mostrat la seva preocupació per l'estat de la masia de Can Canyameres. Els inquieta el seu futur perquè fa temps que reclamen fer d'aquesta masia el gran equipament del barri.

Més info: Rentada de cara al voltant de la masia de Can Canyameres

El president de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres de Sant Cugat, Alberto Valcarce, ha lamentat, a més, que no s'hagi inclòs la seva rehabilitació en el pressupost de l'Ajuntament de Sant Cugat quan estava en el programa electoral d'ERC.

La masia de Can Canyameres, el gran equipament que reclamen els veïns

Ha explicat també que els veïns de Volpelleres treballen des de fa temps per aconseguir que la Masia de Can Canyameres, l'única masia pública de les tres que té el barri, sigui el "gran equipament" que necessita el barri per no haver-se de desplaçar al centre.

En aquest sentit, durant l'anterior mandat es van reunir amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament per dissenyar un Pla d'usos per a la Masia de Can Canyameres. En aquest pla es van recollir les respostes que van fer els veïns en una enquesta que van impulsar en una de les festes majors del barri.

Més info: Volpelleres inicia la Festa Major amb el compromís de recuperar Can Canyameres

Alguns dels usos que li voldrien donar al barri els veïns són aquests: aula gastronòmica, aula de cos, espai expositiu, aula de formació, auditori polivalent, aula taller, aula de música amb bugs d'assaigs i totes aquelles activitats que ara els veïns no poden fer al barri.

Actualment, l’Associació de Veïns només disposa d’un local de Promusa per realitzar actes, activitats i serveis al barri.

Més info: La masia de Can Canyameres, el futur projecte cultural

can canyameres 1

Vista aèria de la masia de Can canyameres. FOTO: Cedida

Les darreres demandes veïnals

La rehabilitació de la masia de Can Canyameres és un "un dels projectes més importants" pel barri. Darrerament, l'han reivindicat a l'equip de govern a través del Consell de barri. En aquest òrgan de participació han demanat constituir un grup específic, però encara estan esperant que es creï. Tot i que, de moment, la resposta ha sigut afirmativa en aquest sentit.

Als pressupostos participatius 2020 hi ha una proposta per fer un centre social a la masia de Can Canyameres,  però el temps avança i no hi ha cap projecte en ferm per rehabilitat aquest espai.

La gran fita veïnal

El temps passa i l'estat de la casa s'agreuja amb cada temporal. Un fet que augmenta encara més la preocupació dels veïns per un edifici en el qual tenen dipositades moltes esperances.

Els veïns de Volpelleres són molt actius i han aconseguit grans fites per al barri com el Living Lab de la biblioteca, però els fa falta un gran equipament que els doni més autonomia i eviti la dependència del centre.

cancanyameres 2

Vista aèria de la masia de Can Canyameres. FOTO: Cedida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem