Volpelleres i la descentralització d’activitats de la ciutat

L’arribada de nous comerços, que aposten per Volpelleres, comença a ser tota una realitat

Vam acabar l’any 2015 amb l’estrena d’un nou supermercat al barri de Volpelleres, i la convicció de què aquest contribuiria a dinamitzar comercialment el barri, i a consolidar el Volpelleres Centre com a una nova centralitat de la ciutat de Sant Cugat.

Doncs bé, fa molt pocs dies de l’any 2016 i l’arribada de nous comerços, que aposten per Volpelleres, comença a ser tota una realitat. En aquest sentit, tot just acaba d’inaugurar-se una nova cafeteria a tocar del Volpelleres Centre, i són diversos els locals en què ja s’ha començat a fer obres, o hi ha previsió de fer-ho aviat, portant al barri nous serveis de proximitat pels veïns (centre infantil, perruqueria, immobiliària, etc.), i de passada, una major vida al carrer, i vigilància passiva del barri.

De seguir així tot sembla indicar que durant aquest 2016 s’aniran omplint de vida molts dels locals comercials del barri, fins aleshores inèdits, amb els que s’ha de poder materialitzar, de mica en mica, la descentralització de l'activitat econòmica i comercial de la ciutat, donant vida, finalment, al famós eix comercial que es va projectar en el seu moment. Amb tot, per tal que això sigui així, i es pugui continuar avançant a bon ritme, cal que es posi en marxa, com més aviat millor, el nou Mercat municipal, que tots els veïns estan esperant amb entusiasme.

Com a aspecte menys favorable cal apuntar que aquesta incipient descentralització de l'activitat econòmica i comercial, no bé acompanyada, encara, d’una descentralització de les activitats d’oci i esportives que es realitzen a la ciutat (deixant de banda les organitzades per la Biblioteca Miquel Batllori i el Living Lab impulsat des de @Volpelleres), tot i que Volpelleres disposa d’emplaçaments immillorables per poder fer-ho, i en té ganes de poder-hi gaudir, i inclús participar activament en allò que calgui. Llavors, perquè totes les activitats d’oci es continuen concentrant al centre històric, sense tenir en compte el creixement urbanístic de la ciutat i les queixes dels veïns del Centre? Per què les poques activitats que es fan al barri han de ser impulsades des de @Volpelleres?

Un any més la cavalcada de Reis va passar lluny de Volpelleres, fent que centenars de veïns del barri ens haguéssim de desplaçar al Centre si volíem gaudir d’aquest esdeveniment. El mateix va passar amb la Festa Major de la ciutat, ja que cap de les moltes activitats programades, per les diferents entitats que hi van participar, es va fer en el nostre barri. En tots dos supòsits segurament es pot fer quelcom més del que s’ha fet fins ara, contribuint així a aquesta necessària descentralització d’activitats, que doni resposta a la configuració actual de la ciutat, després del seu darrer imponent creixement urbanístic (10.000 habitants només a Volpelleres).

En aquest mateix sentit, però des d’un vessant esportiva, Volpelleres disposa d’un circuit de cros, en un entorn privilegiat, el Bosc de Volpelleres, però no ha acollit cap cursa, de les moltes que es fan a la ciutat i que, de ben segur, contribuirien al seu correcte manteniment.

Amb una població en l’actualitat propera als sis mil habitants, bones connexions, i uns espais a l’aire lliure immillorables per acollir activitats d’oci i esportives de la ciutat, sense causar molèsties als veïns, l’any 2016 sembla un bon moment per començar a tenir en compte a Volpelleres també a l’hora de planificar activitats d’oci i esportives a la ciutat. En tot cas, en tant que no arribi aquest moment, des de @Volpelleres continuarem treballant per tal que en el nostre barri es puguin celebrar aquest tipus d’esdeveniments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem