Vot estranger i dret de ciutadania

'Totes les persones que vivim a Sant Cugat tenim els mateixos drets i hauríem de tenir la mateixa possibilitat d'escollir els nostres representants'

Malauradament, els drets de ciutadania encara estan vinculats a la nacionalitat. Això vol dir que en el cas de Sant Cugat més de 5.000 persones poden quedar excloses del dret a vot. La participació política i la representació de les persones migrades són fonamentals per a la transformació social de la ciutat, i és que el dret de vot de les persones estrangeres hauria de ser una eina que acompanyés el procés d'inclusió a la societat, alhora que ha de ser un instrument d'empoderament contra el racisme i l'exclusió. En aquestes pròximes eleccions municipals ens hi juguem molt davant l'amenaça de la ultradreta i les seves polítiques xenòfobes, masclistes i racistes.

Més info: En Comú Podem demana eines per facilitar el vot estranger en les eleccions municipals

Totes les persones que vivim a Sant Cugat tenim els mateixos drets i hauríem de tenir la mateixa possibilitat d'escollir els nostres representants. Algunes d'aquestes persones sí que tenen l'opció, gràcies a convenis de reciprocitat amb el seu país o per ser de la Unió Europea, d'inscriure's al cens electoral. Una incorporació que reclamem hauria de ser d'ofici, com la resta de persones que tenim dret a vot.

Les administracions, sobretot la municipal, haurien de posicionar-se a favor de desvincular ciutadania i nacionalitat, com a poc acompanyant les persones que volen fer aquest tràmit de donar-se d'alta al cens electoral. És una llàstima que un govern d'esquerres no s'hagi posat en contacte amb les persones que tenen aquest dret per recordar-los que el tenen, o ni tant sols hagi actualitzat el tràmit, com sí que es va fer el 2019, al web municipal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem