Primavera electoral

Per escollir president, el vot és directe, s'escull per sufragi universal

El pròxim 28 d'abril estem citats a les urnes per votar els nostres representants al congrés dels diputats i senadors. Serà la primera cita d'una primavera electoral.

El 26 de maig tornarem a votar, aquest cop en tres urnes per als electors valldoreixencs, una europea, una pel consistori santcugatenc i la tercera per l'elecció a president o presidenta de l'EMD. L'urna de Sant Cugat té un doble valor, donat que també serveix per al repartiment dels vocals de l'EMD.

Els resultats de les eleccions del 21D aplicats a Valldoreix donarien 4 vocals per Junts per Sant Cugat, 2 vocals per a Cs i 2 vocals per ERC. Quedarien fora la CUP, ara té 2 i el PSC, a 32 vots de tornar al ple, en detriment de Junts per Sant Cugat. A les eleccions locals però, es vota diferent.

Per escollir president, el vot és directe, s'escull per sufragi universal. El 2015, Puig (CiU) va guanyar amb 1113 vots. Climent, de Valldoreix Decideix (ICV-EUiA, ERC, MES, PC i AVV. Progressistes) va obtenir-ne 711, Sanmartí (GxV) 587, Cardoner 335, Torrecilla (C's) 278 i Canals (PP) 226.

A president es presenten J. Puig per Junts per Sant Cugat-Valldoreix; X. Humet per Guanyem Valldoreix (ERC, CUP, PC, Comuns, MES, AVV Progressistes i GxV); Cardoner per Primàries i també es presentaran C's, PSC, PP i potser algun independent.

A priori, sembla que la victòria se la juguen els candidats de Junts per Sant Cugat-Valldoreix i de Guanyem Valldoreix. Sumant les forces de Guanyem i extrapolant els resultats de 2015, Humet obtindria 185 vots més que Puig.

Tot això és política ficció, però això sí, qui guanyi necessitarà formar govern i sembla que no ho tindrà fàcil.

 
Comentaris

Destaquem