La final territorial de tennis taula aplega una seixantena d'infants i joves

El Pavelló 1 del ZEM Rambla del Celler ha estat la seu de la Final Territorial de Tennis Taula Escolar

La UESC i l'OMET, en conjunt amb el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa, han organitzat aquest diumenge, 22 de maig, la Final Territorial de Tennis Taula dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. La matinal s'ha dividit en dues parts: a primera hora s'ha dut a terme la classificatòria de les categories equivalents a la secundària (infantil, cadet i juvenil), i a partir de mig matí s'han disputat les finals de benjamí i aleví, totes en categoria masculina i femenina; tot i que la participació femenina ha estat notablement més baixa. En total, hi ha participat una trentena de jugadors i jugadores a cada una de les dues parts.

La Final Territorial es troba emmarcada dins dels Jocs Esportius Escolars, que n'hi ha de tots els àmbits i que s'organitzen des dels diferents consells esportius comarcals. Una final territorial, doncs, agrupa els jugadors i les jugadores classificades a les diferents fases comarcals de la província de Barcelona, en aquest cas.

Els guanyadors d'aquesta fase, disputaran la Final Nacional el dia 4 de juny a Les Borges Blanques (Les Garrigues, Lleida), on es trobaran els millors jugadors i jugadores de tennis taula de Catalunya.

Guanyadors i guanyadores

Benjamí masculí

1r classificat: Pol Caballero

2n classificat: Xavier Rico

3r classificat: Xavi Milla

Benjamí femení

1a classificada: Laia Munné

2a classificada: Laura Martín

Aleví masculí

1r classificat: Ivan Velez

2n classificat: Joel Cuevas

3r classificat: Guillem Ros

Aleví femení

1a classificada: Berta Riba

2a classificada: Joana Bagur

3a classificada: Leisam Ramos

Infantil masculí

1r classificat: Josep Macià

2n classificat: Marcos Villar

3r classificat: Hernan Hidalgo

Infantil femení

1a classificada: Irene Martínez

2a classificada: Joana Riqué

Cadet masculí

1r classificat: Yash Jamaj Wani

2n classificat: David Olivar

3r classificat: Roger Mallol

Juvenil masculí

1r classificat: Alex Murillo

2n classificat: Hector Candela

3r classificat: Lluís Agulló

A part, s'ha premiat el joc net, amb l'entrega de trofeus alternatius, independents a la posició final. En una ocasió, un jugador ha estat premiat per confessar una falta que havia passat per alt tant al jugador contrari com a l'àrbitre, i un altre a un altre jugador que, tot i suposar-li la derrota, ha intentat tranquil·litzar el rival, que estava molt nerviós, en tot moment.

La final territorial, a Sant Cugat

Han comptat amb 13 taules, cada una amb el seu àrbitre FOTO: Haidy Blanch

Dins de l'agrupació territorial provincial de consells comarcals, es reparteixen les diferents finals territorials, i al Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa l'hi va tocar, entre d'altres, organitzar la final territorial de tennis taula de la província de Barcelona. "Ahir es va fer les finals territorials d'esports d'equip a Rubí. La setmana passada es va fer gimnàstica artística a Sabadell. Tots els esports es realitzen, i es reparteixen", comenta Gaspar Company, secretari tècnic del Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa. 

Aquest consell comarcal, del qual Sant Cugat en forma part, té una comissió tècnica amb representant de cada un dels 9 municipis que la formen, que són, a part de Sant Cugat, Terrassa, Rubí, Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses, Castellbisbal, Rellinars i Ullastrell. Gaspar Company, explica que "entre nosaltres, entre els tècnics, entre els quals hi ha l'Armand Mora de l'OMET, decidim, o demanem per interessos propis i per possibilitats de cada localitat, organitzar aquestes finals." En aquest sentit, afegeix que des de Sant Cugat "es va demanar de fer la final per les possibilitats que ofereix [el Pavelló 1 del ZEM Rambla del Celler] i també perquè es buscava promocionar el tennis taula." "A nivell organitzatiu, és fantàstic", valora Company, "perquè la possibilitat de disposar de tantes taules és genial. A més, disposem d'un àrbitre per a cada una de les taules, que és de la UESC o de l'OMET."

Company insisteix a agrair la participació de la UESC i la OMET, que són els vertaders organitzadors de l'esdeveniment, i també al gran suport que ofereix l'Ajuntament de Sant Cugat. Eloi Rovira, regidor d'esports, ha presidit la segona part del torneig, al ser també vicepresident del Consell Esportiu Comarcal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem