Sinistralitat

'Fent castells les lesions estan localitzades en extremitats superiors i columna en més del 50%'

A la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller del 4 de març es va anunciar l’inici imminent de l’estudi de sinistralitat en la canalla.

Més info: Sant Cugat ha estat epicentre d'unes jornades sobre la seguretat en el món casteller

Aquest estudi compararà durant dos anys naturals la gravetat i el nombre de lesions de la canalla que practica futbol de forma federada i la canalla de les colles castelleres que habitualment pugen al pom de dalt, és a dir, dosos, acotxador i enxaneta.

Està clar que les lesions que es produeixin practicant el futbol seran principalment del tren inferior, mentre que fent castells les lesions estan localitzades en extremitats superiors i columna en més del 50%, mentre que a les extremitats inferiors amb prou feines supera el 15%, tal com es va mostrar durant la Jornada del 4 de març.

Fa anys ja s’havien fet altres estudis epidemiològics d’aquest estil, la majoria d’ells retrospectius, i, per aquest motiu, la presentació de l’inici d’aquest estudi prospectiu té molta rellevància per actualitzar l’índex de sinistralitat que pateix la canalla castellera.

Gausacs, amunt!

Ignasi Escamilla

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem