Claus per a una bici còmoda

A l’hora d’escollir una bicicleta tot terreny, heu de comprovar que us resulti còmoda i que el quadre correspongui amb la vostra alçada

Podeu escollir una bici de sèrie o encarregar-la a mida. En aquest cas podreu escollir sobre catàleg el quadre i els altres elements. Fins i tot és possible agafar com a base una bici de sèrie i canviar-li peces a gust del consumidor.

Independentment de l’opció que escolliu, convé que compteu amb un servei de postvenda, ja que als 30 dies d’ús de la bici és necessari fer-li un reajustament de peces.


Perquè la bici resulti còmoda, cal que compleixi uns requeriments:


• Alçada del seient: un cop assegut, ha de permetre que el peu estirat abasti el pedal, que ha d’estar el més a prop possible del terra.


• Selló: cal anivellar-lo perquè la seva posició sigui perpendicular a l’eix de la bici i que la part prima del seient quedi prou endavant perquè el còccix no se’n ressenti.


• Manillar: els braços han d’estar lleugerament flexionats i el cap en posició d’observar el terra sense força els ulls en un angle de 45º.


• Frens: han d’estar col·locats en una posició còmoda, perquè, d’altra manera, forçarem els canells.


• Mida del quadre: cal comprovar que tingui la mida adequada a la vostra estatura. Per a això, col·loqueu-vos sobre el quadre de la bici, just davant del seient; poseu la mà entre l’entrecuix i el quadre i comproveu que quedi una mà de distància. Si hi ha menys distància, és que el quadre és massa gran i podríeu patir caigudes. Si hi ha massa distància, és que el quadre és petit per a vosaltres.

 
Comentaris

Destaquem