Coco Chanel i l'estil mariner

La dissenyadora Coco Chanel va incorporar l'estètica marinera al vestuari femení

Al segle XIX l'Imperi Britànic va viure la coneguda època victoriana, en la qual hi hagué grans canvis i avenços en els àmbits cultural, industrial, polític i militar. En aquest darrer sector, la Royal Navy va dissenyar uns uniformes per vestir els seus oficials amb una jaqueta de gerga de color blau combinada amb blanc i botons metàl·lics daurats o platejats: aquesta vestimenta ja va quedar associada a l'entorn mariner. A més, les mítiques camisetes de ratlles blaves i blanques –que solien dur el nom de l'embarcació al pit– es van dissenyar per als mariners amb rangs més inferiors als oficials per poder-los veure si queien al mar.

Però va ser Gabrielle Chanel, coneguda com a Coco Chanel, la primera dissenyadora de moda que va introduir aquesta estètica al vestuari femení: tot un atreviment en els anys 30. Després, la moda civil de principis del segle XX també va recollir aquesta tendència i dissenyadors com Lanvin, Givenchy, Jean-Paul Gaultier i Yves Saint Laurent van potenciar l'èxit d'aquest estil.

Què has de tenir en compte per lluir l'estil mariner?

Audrey Hepburn (1929-1993) també va ser una ambaixadora de la moda marinera

1) Les ratlles

Normalment, horitzontals, tot i que hi ha dissenys atrevits amb ratlles verticals, les quals allarguen la figura; mentre que les horitzontals accentuen el contorn de la figura.

2) Els colors

Per excel·lència, el blau i el blau marí, però també el vermell i el groc, i sempre amb el blanc de fons.

3) Daurats

Busca algun complement daurat (tot i que els platejats, també, però no junts!), com poden ser els botons cordats a l'espatlla de la camiseta de ratlles.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem