Començar a fer exercici

Augmentar l’activitat física millora la salut i allarga la vida, a més augmenta la força, proporciona més energia i és una bona manera de disminuir la gana i cremar calories

Els millors exercicis són els que fan augmentar els batecs del cor i mouen grups de músculs grans, com els de les cames i els braços.

Si no acostumeu a fer exercici habitualment, convé que n’escolliu un que us agradi i comenceu a fer-lo lentament, augmentant a poc a poc la intensitat.

Podeu començar a practicar exercici tres o més vegades a la setmana durant uns 20 minuts cada sessió, i més endavant fer un mínim de 30 minuts cinc vegades a la setmana.

Però, abans, cal fer un escalfament durant 5-10 minuts, estirant lentament els músculs i, a poc a poc, anar augmentant el nivell d’activitat. Per exemple, comenceu caminant lentament i després eleveu la velocitat.

També és important a l’acabar de fer exercici fer una sessió de refredament d’uns 5-10 minuts, en la qual també cal estirar els músculs lentament deixant que els batecs del cor disminueixin gradualment.

Caminar és un bon exercici, així com fer natació, ciclisme, córrer i ballar.

 

 
Comentaris

Destaquem