Consells japonesos (17)

Hem de tenir present que els diners es poden recuperar, però el temps perdut no retorna mai

Avui revisem els hàbits 22 i 23 del llibre "25 hàbits japonesos per viure millor", de Masaki Ishiguro.

22. Busca la felicitat

La cultura mil·lenària japonesa, insisteix en la importància de l'equilibri per ser feliç. Proposa que cadascú busqui l'equilibri a la seva manera, per tal de millorar la capacitat i la preparació per assumir els reptes de cada dia. Per això recomanen un seguit d'actituds en els diferents camps, com escoltar més i parlar menys, no portar sempre la contrària a allò que diuen els altres, respectar els altres i les seves opinions, reconèixer i admetre les errades pròpies, mantenir la casa organitzada i endreçada, equilibrar al màxim possible els ingressos i les despeses, a la feina, treballar en equip i mantenir bones relacions, sobretot amb els que acaben d'arribar.

23. Dedica temps a aquells a qui estimes

Sovint valorem poc el temps que els altres ens dediquen i aprofitem poc el que compartim amb les persones que estimem. Et fas gran quan ets ric en petits detalls d'afecte i efecte.

Hi ha un conte que explica que un viatger es va trobar amb un comerciant àrab al mig del desert. Anava amb el camell ple de mil i una coses per vendre, però feia cara de preocupat. Al parlar amb ell li va confessar que havia perdut la joia més preuada: Una pedra preciosa, envoltada de 24 brillants grossos i amb una corona interior de 60 més petits. La joia irrecuperable era un dia de vida, perquè un minut és més que suficient per deixar empremta en el cor d'un altre. Dedicar temps a les persones és dir, amb el llenguatge del cor, demostrar que ens importen, que les estimem i que donem valor a tot el temps que passem al costat d'elles.

El millor obsequi que es pot fer a les persones que ens dediquen temps, és el temps que els podem regalar nosaltres.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem