Consells per escollir la talla de la bici

Escollir la talla de la vostra bici és com escollir sabates: algunes queden llargues mentre que d’altres, del mateix número però diferent fabricant, queden curtes

La talla de la bicicleta acostuma a referir-se a la longitud del tub vertical (el del selló). Cada marca el mesura d’una forma diferent, aleshores, com escollir correctament la mida de bici que necessiteu?

Hi ha dues mides en el quadre de la bici que no podreu canviar més tard, i per això és fonamental estar-ne segurs abans de la compra:

• Com de llarga és la bici, la qual cosa determinarà que aneu massa estirats o amb els colzes massa enganxats als genolls. Per saber la llargada heu de mirar la distància efectiva en horitzontal des del tub en la direcció fins a la tija del selló. Es pot mesurar col·locant un tauler amb cinta adhesiva a la potència i a la tija del selló, comprovant l’horitzontalitat amb un nivell.

• Com d’alt és el tub horitzontal. Heu de comprovar que en baixar no us colpejareu amb el tub superior. Per això mesureu l’altura del vostre entrecuix situant-vos contra una paret i col·locant un llibre de tapa dura entre les cames, tan amunt com pugueu, i després mesureu la distància que hi ha fins a terra. Compareu aquesta mesura amb l’alçada del tub superior en el seu punt mitjà respecte de terra. Comproveu que hi hagi almenys 2 o 3 cm de marge.

Font: www.rodadas.net

 
Comentaris

Destaquem