Consells per practicar pàdel

El pàdel és un esport que requereix una gran tècnica i molt bon estat físic

Es juga en parelles i consta de tres elements materials fonamentals: la pilota, la pala i el camp de joc.

L’àrea de joc és un rectangle de 10 m d’ample per 20 m de llarg tancat totalment.
Aquest rectangle està dividit per la meitat mitjançant una xarxa. Als dos costats, paral·lela a la xarxa i a una distància de 6,95 m hi ha les línies de servei.


L’àrea entre la xarxa i les línies de servei està dividida en la seva meitat per una línia perpendicular a aquestes, anomenada línia central de servei, que divideix aquesta àrea en dues zones iguals.
 

La pilota és una esfera de goma amb una superfície exterior uniforme de color verd o groc.

Es juga amb una pala reglamentària de 45,5 cm de llarg, 26 cm d’ample i 38 mm de gruix de perfil.

Per començar el primer joc s’ha de fer un sorteig per escollir el costat de camp on jugarà cada parella, així com qui posarà la pilota en joc (servidor) i qui contestarà (restador).

Per fer el primer servei, el jugador que el faci ha de tenir els dos peus darrere de la línia de servei, entre la línia central i la paret lateral de la pista, ha de picar la bola per sota del maluc i el cop ha de ser de baix cap endavant o cap a dalt, mai es pot treure de dalt.

S’ha de llençar la pilota per sobre de la xarxa cap el requadre situat a l’altre camp, en línia diagonal, fent que boti en aquest requadre o sobre una de les línies que el delimiten, i primer al rival que estigui situat a la seva esquerra.

El jugador que resta ha d’esperar que la pilota boti dintre de la seva àrea de servei i colpejar-la abans del segon rebot.

Les parelles poden canviar de camp quan la suma dels jocs sigui un número imparell.

 
Comentaris

Destaquem