Els 5 escots femenins per excel·lència

En l'àmbit de la indumentària i la confecció hi ha 5 escots que han esdevingut clàssics. T'agraden?

Els vestits i camisetes canvien radicalment en funció del tipus d'escot: de la part del bust o de l'esquena que deixen descoberta. Us expliquem els 5 escots que han esdevingut els referents atemporals i que són icones de la moda.

El coll caixa

El coll caixa tant pot ser elegant en un vestit com informal en una samarreta

L'elegant i tradicional coll caixa (en castellà, escote a caja o cuello modistero a caja) és l'escot que ve arran d'on comença el coll. Visualment escurça el coll, efecte que es pot contrarestar amb un collaret llarg. També és un clàssic de les samarretes bàsiques.

Quan el coll és més obert i deixa veure part de l'escot, rep el nom d'escot scoop (la traducció literal en català és cullera). 

El coll en punta

El coll en punta, visualment disminueix els pits de talla gran

El coll en punta, o escot en punta o escot en V és aquell que té forma de ve baixa i que baixa des dels dos costats del coll fins al pit, tot i que hi ha redissenys més atrevits amb l'escot més pronunciat (en anglès, els plunging).

L'escot barca

L'escot barca queda molt bé amb un 'look' mariner

L'escot barca, o boat neckline en anglès, és ample i poc profund i deixa les espatlles al descobert.

L'escot quadrat

L'escot quadrat és una opció molt escollida en vestits de núvia

L'escot quadrat és de forma quadrada i va des del davant fins al darrere. La forma quadrada, però, visualment eixampla l'esquena i escurça el coll.

El paraula d'honor

Escot paraula d'honor

El paraula d'honor, o escote bañera en castellà, és un escot sense tirants que cobreix el pit i embolica el cos per sota dels braços.

Són moltes les històries al voltant del significat del seu nom. Una d'aquestes explica la preocupació d'una dona que lluïa un vestit amb aquest tipus d'escot i pensava que se li podria caure, i el modista li va contestar: "Paraula d'honor que no et caurà".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem