Exercici contra la depressió

L’exercici també serveix per aconseguir una ment sana

L’exercici, a més de servir per rebaixar quilos, mantenir-nos més joves, més actius i en bona forma, també serveix per aconseguir una ment sana. Això no és nou, perquè fa molts anys que es parla de la relació entre l’exercici i els seus beneficis sobre la depressió, l’ansietat i l’estrès.

Però, volem explicar-vos un estudi que s’ha portat a terme durant 55 anys, en el qual s’han volgut avaluar els símptomes depressius d’unes onze mil persones. Aquestes persones van començar el seguiment l’any 1958 i han hagut de respondre a qüestionaris al complir els 23, els 33, els 42 i 50 anys.

El resultat d’aquest estudi demostraria que les persones que han realitzat esport, o almenys més activitat física, són menys propenses a caure en depressions. Sobretot succeeix si l’esport o l’activitat es comença en edats primerenques i no es deixa de practicar, almenys, tres vegades per setmana. És més, si augmentem les sessions d’exercici, cadascuna d’elles reduiria en un 6% aquesta probabilitat de patir depressions.

I encara més: les dades són tan evidents que tots els participants de l’estudi van mostrar una clara relació entre l’esport i els símptomes depressius.

Font: centromujer.republica.com

 
Comentaris

Destaquem