Grups d'Ajuda Mútua (I)

El paper del cuidador és fonamental, per aquest motiu existeixen també Els Grups de Suport Terapèutic per a persones cuidadores i familiars

Les persones que han patit una malaltia neurològica, experimenten un gran ventall d'alteracions cognitives, conductuals i emocionals. Des de l'AVAN, no només ens centrem en la rehabilitació neuropsicològica dels dèficits cognitius sinó que també ens centrem en les dificultats emocionals derivades de les seqüeles que ha deixat la lesió.

Els Grups d'Ajuda Mútua (GAM) ajuden a aquestes persones per tal d'afavorir el procés d'acceptació i adaptació, treballant les conseqüències després de l'afectació neurològica, dotant-los de tècniques d'afrontament i incidint per afavorir l'autoestima.

L'objectiu és promoure la recuperació de les funcions cerebrals alterades, però també millorar la capacitat funcional de la persona, tractar amb les seves experiències de pèrdua i ajudar a tornar a trobar sentit a la vida. El paper que juga la psicòloga és clau per facilitar l'aprenentatge dels comportaments més funcionals i per poder afrontar també els canvis socials que es produeixen en el seu entorn.
Oferim atenció psicològica individual i intervenció grupal a les persones afectades tant directament com indirectament per una malaltia neurològica.

En aquesta línia cal parlar també de la figura de la persona cuidadora principal, aquella persona dins de la família que assumeix la major part de responsabilitat en l'atenció del pacient, i que té una importància fonamental. Moltes d'aquestes persones han conviscut amb l'afectat/da i adopten aquest paper de cuidador pràcticament sense adonar-se'n. En parlarem més a fons en la pròxima edició del butlletí Tot Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem