L’ICTUS, “RÀPID” Pot salvar vides

L'ictus és una malaltia vascular d'inici agut i abrupte ocasionada per una alteració en el reg sanguini del cervell

Com comentàvem la setmana passada, l'ictus és una malaltia vascular d'inici agut i abrupte ocasionada per una alteració en el reg sanguini del cervell.

La simptomatologia pot ser molt diversa en funció de la zona afectada. Però hi ha una tècnica que pot ajudar a localitzar els primers símptomes i així, poder activar el codi "ICTUS" quan truquem a emergències.

És de vital importància una reacció tan ràpida com sigui possible davant qualsevol signe, perquè és el que previndrà de possibles lesions de caràcter irreversible. En el cas de l'ictus, el temps és vida.

Un 80% de factors de risc es poden modificar i estan en les nostres mans: portar una alimentació saludable, mantenir una activitat física òptima, no fumar, limitar el consum d'alcohol així com controlar aquelles malalties que augmenten el risc de patir un ictus.

A l'AVAN oferim suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. A Sant Cugat som a la Casa de Cultura. Més informació a www.avan.cat o escrivint un correu electrònic a santcugat@avan.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem