La gimnàstica abdominal

Normalment, la majoria de persones tendeix a tenir la musculatura del sòl pelvià i la faixa abdominal febles i amb flacciditat

Aquesta feblesa pot ser la causant de lumbàlgies, de dolors en les relacions sexuals, d’incontinències urinàries, de flacciditat abdominal, de panxa inflada... És a dir, tant de problemes estètics com de problemes d’esquena o en l’aparell genitourinari de la dona.

La gimnàstica abdominal hipopressiva intenta millorar la musculatura per aquests problemes. Es tracta de fer diferents moviments i postures que contreguin el múscul del diafragma en espiració. Així es pretén aconseguir un efecte de succió de les vísceres realitzant una pressió negativa dintre de la cavitat pelviana i abdominal provocant una contracció reflex muscular.

Realitzant aquests exercicis de forma constant obtindreu major capacitat tant diafragmàtica com pulmonar i toràcica. D’aquesta forma aconseguireu obtenir un major rendiment cardiopulmonar, cosa que ajuda a rendir més durant els entrenaments.

A més, aquests exercicis milloren la salut de l’esquena, ja que la succió que es produeix genera un efecte de tracció sobre els discos intervertebrals.

Font: www.yung.es

 
Comentaris

Destaquem