Les 9 bosses de mà indispensables

L'accessori imprescindible, la bossa de mà, pot presentar un munt de dissenys. T'exposem els 9 clàssics.

De pell, de tela, amb reblons o altres acabats: hi ha 9 bosses de mà que cal conèixer. Per lluir al dia a dia, per a una celebració o per sortir a passejar, cada bossa de mà té un disseny característic que et permetrà combinar segons el lloc i el moment.

Bosses de mà hobo, Birkin, de doctor, d'home, carteres, bandoleres, motxilles, tipus sac o clutch: les coneixes?

Hobo

Com un farcell per transportar coses amunt i avall, les bosses de mà hobo (de l'anglès, 'obrer temporal') són pensades per dur a la mà o bé a l'espatlla.

Generalment són fetes de pell tova perquè adoptin l'aparença de farcell, poden ser de diferents mides i la forma més comuna és la que recorda mitja lluna o bé un croissant.

Birkin

L'any 1981, la cantant Jane Birkin viatjava de París a Londres asseguda al costat del director d'Hermès, Jean-Louis Dumas. Durant aquest viatge, Birkin va dissenyar amb Dumas la bossa de mà ideal per a ella: la bossa Birkin.

Comercialitzada per Hermès, i a la venda a uns preus astronòmics, la bossa de mà Birkin ha estat una icona en la història de la moda.

Doctor

La bossa de mà tipus doctor és un disseny clàssic que recorda els maletins dels metges.

De forma rígida, allargada i interior espaiós, es caracteritza per dur una o dues nanses a la part superior sobre unes frontisses i se sol tancar amb un fermall o una cremallera.

Bossa d'home ('tote')

Les bosses d'home (en anglès, tote bag) són bosses generalment grans amb dues nanses per dur a la mà o, si són més llargues, a l'espatlla.

Cartera

Les carteres (satchel) són bosses amb tapa i generalment amb una nansa o baldric, com les antigues carteres d'anar a l'escola.

Actualment presenta un ventall de redissenys, des de ben petites fins a mides més grans i amb acabats que les diferencien de les clàssiques de pell rígides.

Motxilla

Tot i que associem les motxilles a l'àmbit de l'esport, aquest sac penjat amb corretges a l'esquena pot ser un accessori ben de moda i ben formal.

Sac

Aquesta bossa de mà té l'obertura en forma de boca a la part superior i es tanca amb un cordill.

Clutch

La bossa de mà tipus clutch és l'accessori ideal per a un vestit de festa. Rígida, tova, de pell, estampada... Els acabats poden ser infinits fins al punt que avui dia també pot ser un element informal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem