Parkinson, la malaltia i una mica d’història

La història de la malaltia es remunta al 1817, quan James Parkinson va descriure els símptomes en el seu treball “An Essay on the Shaking Palsy”.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurològic progressiu que afecta el moviment. Es caracteritza per tremolors, rigidesa, lentitud de moviment i pèrdua de l’equilibri. A més, pot provocar canvis en la parla i l’escriptura i deteriorament cognitiu.

La història de la malaltia es remunta al 1817, quan James Parkinson va descriure els símptomes en el seu treball “An Essay on the Shaking Palsy”. Durant el segle XX, els avenços en la medicina van permetre un millor diagnòstic i tractament, incloent-hi l’ús de medicaments com el levodopa, que augmenta els nivells de dopamina al cervell, millorant així els símptomes de la malaltia.

Al llarg dels anys, s’han desenvolupat diverses teràpies per tractar la malaltia, des de medicaments fins a tècniques quirúrgiques com l’estimulació cerebral profunda. Tot i que encara no hi ha cura, la recerca continua avançant per comprendre millor la malaltia i trobar noves formes de tractament.

Actualment, és important que les persones afectades per aquesta malaltia no esperin a tractar els símptomes, i al més aviat possible es compti amb l’ajuda de professionals de la neurorehabilitació com fisioterapeutes, logopedes, neuropsicòlogues...

A l’AVAN oferim suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem