Per què correm?

Cada vegada hi ha més gent que es posa les sabatilles i surt a córrer pels carrers, la muntanya, els parcs...

Però amb l’auge del running en el nostre país l’estereotip del corredor està canviant, donant lloc a diferents perfils de corredors o “runners” que surten a córrer per diferents motius.
 

• Perdre pes


Aquest és potser el principal motiu pel qual molts homes i dones decideixen comprar-se unes sabatilles i s’inicien en el món del running. Córrer és una de les activitats físiques més completes i que més calories crema.
 

• Dopamina i endorfines


Segons algunes investigacions, córrer augmenta els nivells d’endorfines i, per tant, la sensació de plaer s’incrementa. Alguns l’anomenen “la droga del corredor” ja que es compara amb les sensacions que aporten alguns opiacis que inhibeixen la fatiga i generen dopamina.
 

• Tribus urbanes


Esport i vida social genera en nosaltres una doble satisfacció al fer una activitat física amb amics. Amb el pas dels anys ha anat augmentant el caràcter social d’aquest esport “individual”.
 

• Superar-se a sí mateix


Altres acostumen a córrer perquè volen superar-se a sí mateixos, per millorar les seves marques i baixar tempos. Aquest tipus s’ajusta més a un corredor ja experimentat.
 

• Els que viuen per i per a córrer


Aquests corredors no saben viure sense córrer tots els dies. Són els que mai fallen, encara que plogui, nevi, faci fred o faci calor.

FONT: carreraspopulares.com

 
Comentaris

Destaquem