Postura correcta en l’el·líptica

L’el·líptica és la màquina preferida de molts assidus al gimnàs: podríem dir que és el pas intermedi entre caminar i córrer, i és molt útil si sou novells en la carrera o si heu patit algun tipus de lesió

Quan pugeu a l’el·líptica, heu de col·locar els peus al centre dels pedals: si els col·loqueu molt enrere el vostre tronc haurà d’inclinar-se massa, i si us col·loqueu molt enganxats a la vora davantera dels pedals correu el risc de posar tot el vostre pes sobre els dits.

 

L’ideal, per tant, és col·locar-vos al centre i mantenir-vos drets.

 

L’esquena ha de mantenir-se recta: ni inclinats cap endavant, ni deixant caure el pes cap endarrere i subjectant-vos amb els braços.

 

Les el·líptiques sempre us donen la possibilitat d’agafar-vos amb les mans a les barres mòbils o bé a unes barres fixes que es troben al centre, davant de vosaltres i sota de la pantalla o de la consola.

 

Tant la cintura pelviana (la zona de la pelvis) com la cintura escapular (la zona d’espatlles i clavícula) han de mantenir-se alineades i paral·leles entre elles, amb un lleuger balanceig que ha de sorgir de manera natural, de la mateixa manera que quan correu o camineu.

 

Mantingueu una postura relaxada amb les espatlles enrere i a baix, el cap mirant endavant i el pit dret.

 

Font: vitonica.com

 

 
Comentaris

Destaquem