Què influeix en l’activitat física

Hi ha actors com la ment o circumstàncies externes que poden dificultar-nos la pràctica

Fer exercici pot ajudar a estar més sans. Però hi ha actors com la ment o circumstàncies externes que poden dificultar-nos la pràctica.

• Entrenant la ment

Si algú es dedica a córrer maratons, pensem que és molt fort. Però, una competició on cal pressionar-se per continuar durant hores superant proves és mentalment exigent. Per això, fer una activitat física, a més de requerir entrenar el cos, exigirà aprendre a ser pacients, persistents i conèixer les capacitats i límits.

• Recorregut repetitiu

En les disciplines individuals, com el running, el ciclisme... els atletes han de seguir recorreguts llargs i repetitius, i això podria ser un factor que fes sentir cansament mental, però és important aprendre a superar-ho.

• Abandonar tot i tenir energia

El cansament físic pot causar pensaments negatius i fer que l’atleta perdi la motivació i vulgui abandonar. Per superar-ho, és important aprendre a reconèixer les capacitats i límits reals.

• Clima difícil

El clima pot ser un factor important. Quan fa molta calor ens deshidratem i ens cansem fàcilment; mentre que quan fa molt de fred, és més difícil respirar.

• Por del que els altres pensin

La por que algú es mofi, sobretot en principiants, pot fer que no es doni tant com es podria. Però, tots comencem de zero i equivocar-se és part de l’aprenentatge.

• Por de fer-vos mal

Els esports tenen regles i mesures de seguretat perquè no us feu mal.

Font: consejosfitness.com 

 
Comentaris

Destaquem