Tonificar els músculs a l’anar en bicicleta

El fet de practicar bicicleta suposa millorar la capacitat aeròbica del vostre cos, augmentar les defenses i també millorar les funcions del sistema circulatori i de l’aparell respiratori

Però a mesura que aneu adquirint més nivell i que incrementeu el volum d’entrenament, fent més sessions a la setmana i de més durada, també augmenten les possibilitats de patir algun tipus de molèstia cervical o lumbar, a causa d’una postura forçada durant un període de temps llarg.

Per això, a més de fer una correcta progressió de la intensitat i la freqüència de l’entrenament, podeu incloure exercicis de tonificació muscular.

L’excés de to d’alguns músculs, així com la força de la gravetat, també poden fer que les espatlles girin cap a dins i que això causi tensió cervical.

Per evitar-ho, cal enfortir els músculs responsables de la rotació externa de les espatlles (deltoides posterior, fibres inferiors del trapezi, rodó major i menor) i de la fixació de l’esquena (recte abdominal i oblics, dorsal ample i paravertebrals, quadrat lumbar).

Cal estirar aquells grups musculars que normalment tenen un excés de to, com són els lumbars, pectorals, fibres superiors del trapezi i isquiotibials.

 
Comentaris

Destaquem