Trastorn per dèficit d’Atenció, amb Hiperactivitat o sense (TDAH)

Els seus símptomes principals són les dificultats en organitzar-se i en iniciar qualsevol tasca, les dificultats en evitar distreure's, la pèrdua o oblit d'objectes...

El Trastorn d'Atenció amb Hiperactivitat o sense (TDAH) és una alteració neurobiològica que es caracteritza per dificultats en mantenir l'atenció i la concentració, dificultats en el control dels impulsos, tant en el comportament com en les activitats cognitives, i per hiperactivitat o excés de moviment.

Es diferencien tres subtipus: el que hi predomina la dificultat d'atenció, el que hi predomina la impulsivitat-hiperactivitat i el tipus combinat. Per al seu diagnòstic, la simptomatologia ha de mostrar-se en més d'un ambient, és a dir, ha de passar per exemple a casa i també a l'escola.

Els seus símptomes principals són les dificultats en organitzar-se i en iniciar qualsevol tasca, les dificultats en evitar distreure's, la pèrdua o oblit d'objectes (abrics, bufandes, joguines...) o que quan se'ls parla, sembla que no escolten. Sovint actuen sense pensar, responen precipitadament a les preguntes, a vegades inclòs abans que se'ls hagi acabat de formular la pregunta. Tenen dificultats en planificar i sovint interrompen converses, explicacions o jocs. Mouen els peus, les mans, i sovint s'aixequen de la cadira. Juguen amb petits objectes que tenen a les mans. Durant el joc els costa esperar el seu torn i jugar de manera tranquil·la.

A l'AVAN oferim suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. A Sant Cugat som a la Casa de Cultura. Més informació a www.avan.cat o escrivint un correu electrònic a santcugat@avan.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem