Punt històric del PHC Sant Cugat a l'OK Lliga amb el campió de la Supercopa d'Espanya

Els vermell-i-negres abandonen les últimes 4 places de descens

PHC Sant Cugat 3 - HC Liceo 3

PHC Sant Cugat: David Toda, Joan Farnés, Jordi Gabarra, David Yepes i Pau Gilabert -equip inicial-, Cesc Maideu i David Martínez.

HC Liceo: Xavi Malián, Edu Lamas, David Torres, Carlo Di Benedetto i Sergi Miras -equip inicial-, Josep Lamas i Marc Coy.

Gols: 0-1 Marc Coy (13'), 1-1 Cesc Maideu (24'), 2-1 Joan Farnés (33'), 2-2 Sergi Miras (36'), 3-2 David Yepes (45'), Marc Coy (49').

Àrbitres: Josep Antoni Ribó Navarro i Xavier Buixeda Gallart. Han ensenyat targetes blaves al local Jordi Gabarra (49') i als visitant Edu Lamas (44') i David Torres (47'). També han ensenyat una targeta vermella al visitant Edu Lamas (46').

Instal·lació: Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 500 espectadors.

Jornada: 4a jornada d'OK Lliga masculina.

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ja sap el que és puntuar a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins estatal. Aquest dissabte, 13 d'octubre, a la nit, al Pavelló 2, davant mig miler d'aficionats, els vermell-i-negres han empatat a 3 gols amb el ni més ni menys que campió de la Supercopa d'Espanya, l'HC Liceo, amb un palmarès espectacular. Gràcies a aquest punt de la 4a jornada de lliga, els de Joan Carles Vadillo surten de les últimes 4 places de descens i passen a ocupar el 12è lloc de 16 equips. El PHC Sant Cugat és a només 3 punts del Girona CH i el CP Calafell, que són 10è i 11è a la taula.

Cal tenir en compte que, dels 4 partits disputats fins al moment, el PHC Sant Cugat ha jugat contra tres equips que ocupen les 6 primeres posicions a la classificació. Els vermell-i-negres han perdut amb el CE Lleida Llista Blava (2n classificat), per 7 gols a 3; amb el Reus Deportiu (3r), per 2 gols a 3, i han empatat (3-3) amb l'HC Liceo (6è). El capità del PHC Sant Cugat, Pau Gilabert, és amb 4 gols el 9è màxim golejador de l'OK Lliga, entre els 79 jugadors que han fet gols.

Punt històric del PHC Sant Cugat que ha plantat cara al subcampió de la Copa del Rei i de la Supercopa d'Espanya de la temporada passada, la 2017-2018. De fet, un gol de Marc Coy, de Cerdanyola del Vallès, quan faltaven 11 segons per acabar el partit ha donat l'empat al conjunt gallec que, fins ara, té un balanç de 2 victòries, 1 empat i 1 derrota..

En la primera part d'un excel·lent partit d'hoquei sobre patins, Marc Coy ha fet el 0 a 1, en el minut 13, amb un xut llunyà que ha sorprès a tothom. El PHC Sant Cugat s'ha defensat molt bé i ha creat moltes ocasions de gol davant un HC Liceo que sempre ha topat amb un espectacular David Toda, el gran protagonista del partit. Però abans d'arribar al descans, Cesc Maideu ha fet l'empat. Només quedava 1 minut i 11 segons per acabar el primer període.

Partit de lliga Patins Hoquei Club Sant Cugat   Hoquei Club Liceo esport 0450

Joan Farnés ha fet el 2 a 1. FOTO: Paula Galván

L'HC Liceo, amb molts jugadors catalans a les seves files, ha vist com Joan Farnés establia el 2 a 1 en el minut 8 del segon temps. Amb tot, els gallecs han empatat només 3 minuts després. L'autor del gol, Sergi Miras. En aquest segon temps, ambdós equips han gaudit d'ocasions de gol, però cal destacar, una altra vegada, la brillant actuació del porter local David Toda, que avui jugava el seu primer partit de lliga. Quan faltaven 7 minuts i 28 segons per cloure el partit, Pau Gilabert no ha pogut aprofitar una falta directa per marcar gol. David Yepes, a passada de Pau Gilabert, ha marcat el 3 a 2 en el minut 20, després que Edu Lamas hagi rebut una targeta blava. Lamas ha vist la vermella quan faltaven 4 minuts i 45 segons per finalitzar l'encontre. David Yepes ha tingut el quart gol quan faltaven 3 minuts i 50 segons, però el porter Xavi Malián, que s'ha passat la segona meitat queixant-se als àrbitres, ha aturat el xut. Carlo di Benedetto ha pogut empatar a 51 segons del final, però ha desaprofitat una falta directa. A 11 segons del final ha arribat l'empat a 3 gols definitiu, de Marc Coy. Amb tot, en l'últim segon del partit, Joan Farnés ha pogut fer el gol de la victòria.

Vadillo: "Guanyar els partits requereix d'alguns detalls que encara estem un pèl verds"

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assegurat després del partit que "sap greu perquè ho teníem a tocar i se'ns ha tornat a escapar. Guanyar els partits requereix alguns detalls que encara estem un pèl verds, sobretot per joventut".

El porter del PHC Sant Cugat, David Toda, ha explicat que "ha estat un partit molt igualat. Hem jugat contra un rival que és campió d'Europa i té el millor porter del món. En aquests quatre partits de lliga, tant Xevi Arcas com jo hem rendit a un alt nivell".

L'entrenador de l'HC Lideo, Juan Carlos Capa, ha assenyalat que "ja sabíem que seria una pista difícil perquè el PHC Sant Cugat ja va està a punt de superar el Reus Deportiu. La primera part ha estat un autèntic espectacle d'hoquei sobre patins per part dels dos equips, no ens hem guardat res".

Capa, sobre l'arbitratge: "Ja estem cansats d'aquesta situació"

Capa ha criticat l'actuació arbitral: "Els àrbitres han volgut ser els protagonistes del partit, i és una vergonya. L'han espatllat. Ja estem cansats d'aquesta situació. Ens han anul·lat un gol clar, no ens han xiulat un penal i ens han ensenyat targetes blaves i una vermella. No hem empatat pels àrbitres, però han espatllat un partidàs d'hoquei. El partit podria haver caigut de qualsevol dels dos equips. El PHC Sant Cugat ha fet un gran partit".

A la pista del Barça Lassa

En la 5a jornada de lliga, el PHC Sant Cugat visita la pista d'un dels millors equips del món, el Barça Lassa, que és líder de l'OK Lliga i ha guanyat els 4 partits que ha disputat. Aquest partit es jugarà al Palau Blaugrana el dimarts 23 d'octubre, a les 21.15 hores.