El Patí Hoquei Club Sant Cugat debuta a l'OK Lliga perdent amb el campió de la Copa CERS

El primer equip masculí ha estrenat categoria, la millor lliga del món d'hoquei sobre patins, amb una derrota a la pista del CE Lleida Llista Blava, que ara ha de jugar la Supercopa d'Europa

En una jornada històrica per l'esport de la ciutat, el primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha estrenat categoria, l'OK Lliga, la millor lliga del món d'hoquei sobre patins, amb una derrota (7-4) a la pista del CE Lleida Llista Blava, l'actual campió de la Copa CERS, títol que va aconseguir el 29 d'abril davant l'OC Barcelos, el seu primer títol europeu.

El CE Lleida Llista Blava, que recentment s'ha proclamat subcampió de la 14a edició de l'Hoquei Lliga Catalana -va perdre la final amb el FC Barcelona-, va finalitzar la temporada passada, la 2017-2018, en la 5a posició de 16 conjunts a l'OK Lliga, amb 52 punts. Pròximament jugarà la Supercopa d'Europa.

El PHC Sant Cugat ofereix bones sensacions

El PHC Sant Cugat ha debutat a la màxima categoria estatal aquest diumenge, 23 de setembre, al migdia, al Pavelló Municipal Onze de Setembre de Lleida, davant uns 400 espectadors. I ho ha fet amb un bon partit contra el CE Lleida Llista Blava, conjunt que pròximament ha de disputar la Supercopa d'Europa. El primer gol del partit l'han fet els vermell-i-negres, de la ma de Joan Farnés, que ha passat a la història del club com el primer jugador que ha marcat un gol a l'OK Lliga. Només s'havien jugat 2 minuts i 25 segons. L'alegria, però, ha durat molt poc, ja que Roberto di Bendetto ha fet l'empat tan sols 5 segons després. Els del Segrià han bombardejat la porteria defensada per Xevi Arcas, que ha debutat amb el seu nou equip, però han topat amb un Arcas molt segur sota els pals. Amb tot, el porter santcugatenc no ha pogut evitar els gols del capità Andreu Tomàs, en el minut 7, i de Roberto di Bendetto, en el minut 8 i de falta directa. Però Pau Gilabert, en el minut 9, ha fet el 3 a 2. I quan faltaven 5 minuts per acabar la primera part, César Candanedo ha establert el 4 a 2.

En el minut 6 del segon període, Maxi Oruste ha anotat el 5 a 2, tot i que Pau Gilabert, una altra vegada, ha marcat el 5 a 3, de falta directe, en el minut 13. L'equip blanc-i-blau encara ha fet dos gols més, de Maxi Oruste, en el minut 21, i Bruno di Bendetto, en el 23.

Vadillo: "Si no haguéssim rebut gols ximples, segur que haguessin tingut opció de disputar el partit"

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha explicat després del partit que "el marcador final diu una cosa que potser no s'ajusta amb tot el que ha passat a la pista. Sap greu que un partit com el d'avui te'n vagis amb un marcador com aquest. Tenim bons moments de joc, però en alguns moments som molt innocents i rebem gols molt evitables en situacions que eren favorables a nosaltres. I, això, evidentment, a OK Lliga ho pagues".
Per a Vadillo, el seu equip "no ha estat mai fora del partit, però en moments importants ens ha faltat no rebre aquests gols ximples que hem rebut que segur que al final ens haguessin donat opció a disputar el partit". "La nostra millora ha de ser partit a partit, intentar no cometre aquests errors. A l'equip li falten partits per agafar rodatge al campionat. Ens falta conèixer la categoria, trobar-nos en aquestes situacions, però no ens hem de conformar amb això. La competició passa i no et pots anar excusant dient que et falta experiència. Com més aviat millor", ha assegurat Vadillo.

Farnés: "Fer el primer gol del PHC Sant Cugat a l'OK Lliga és especial i fa molta il·lusió"

Joan Farnés, l'autor del primer gol del PHC Sant Cugat a l'OK Lliga, ha dit que "sempre és difícil estrenar-se en una lliga nova i davant un rival tan complicat que l'any passat va fer una gran temporada. Ens hem de quedar amb tot el que podem arribar a millorar. Sabem que tenim molt marge de millora. Fer el primer gol del PHC Sant Cugat a l'OK Lliga és especial i fa molta il·lusió".

Lleida PHCSC (2)

Joan Carles Vadillo donant instruccions als seus jugadors en un temps mort. FOTO: Àlex López Puig

El tècnic del CE Lleida Llista Blava, Albert Folguera, ha explicat que "en molts moments s'ha notat que era el primer partit de lliga i que teníem la pressió de guanyar els 3 primers punts. El PHC Sant Cugat ha fet que estiguéssim tot el partit molt incòmodes. Ha estat un partit complicat. Avui havíem de guanyar perquè jugàvem contra un equip acabat d'ascendir, fet que t'obliga a guanyar. És un partit que no pots perdre".

Folguera: "El PHC Sant Cugat és un equip que pot salvar-se"

Per a Folguera, el PHC Sant Cugat "té jugadors amb talent que poden jugar a l'OK Lliga. Només els hi falta l'experiència. Hi ha 5 o 6 equips que lluitaran per no baixar. És un equip que pot salvar-se. Costarà doblegar-lo perquè, tot i anar perdent tot el partit, no han deixat de lluitar, de treballar, en alguns moments han portat el pes del partit i han tingut possessions llargues".

Una cinquantena d'aficionats del PHC Sant Cugat s'han desplaçat fins a Lleida per donar suport als jugadors del primer equip.

Lleida PHCSC (1)

La plantilla 2018-2019 del Patí Hoquei Club Sant Cugat, abans d'enfrontar-se al CE Lleida Llista Blava. FOTO: Àlex López Puig

El Reus Deportiu visita Sant Cugat

En la segona jornada de lliga, el PHC Sant Cugat rebrà un totpoderós Reus Deportiu, el dissabte 29 de setembre, a les 20.30 hores, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. En la primera jornada del campionat, el Reus Deportiu ha guanyat (3-2) el CE Vendrell. En el segon partit de pretemporada, el PHC Sant Cugat va perdre (7-4) a la pista del Reus Deportiu, el dilluns 27 d'agost.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem