El santcugatenc Àngel Comas ​publica el seu 11è llibre sobre cinema català

'Emisora Films, Studio System en el primer franquismo' es presentava oficialment a Barcelona el 9 de novembre

El santcugatenc Àngel Comas, periodista, escriptor i historiador cinematogràfic, ha publicat el seu nou llibre Emisora Films, Studio System en el primer franquismo. El llibre parla de la singular empresa, clau en la història del cinema català, a través del testimoni de les persones que van treballar en ella.

Amb pròleg de Rafael d'Espanya, el llibre ​narra com, amb modests mitjans i inspirant-se en el Studio System de Hollywood, Emisora Films va aconseguir el control dels tres sectors, produint pel·lícules de tall internacional, molt allunyades de les que es feien a l'Espanya de Franco. Aquel viejo molino, Noche sin cielo, En un rincón de España o El tambor del Bruch són algunes de les pel·lícules que destaquen de les 38 obres que va produir la productora.

Àngel Comas és doctorat en comunicació audiovisual i publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Comas, també, és crític i comentarista cinematogràfic. Ha exercit com a tal a La Vanguardia, al diari Avui, a Fotogramas i a l'àmbit de ràdio ha participat a Onda Cero, Cadena SER, Cadena COPE i més.

Portada del llibre

Més informació
 
Comentaris

Destaquem