Els periodistes durant la guerra i a l'exili, el nou treball de Josep M. Figueres

L'historiador santcugatenc publica 'Periodistes indòmits. Gerra Civil i exili'

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres ha publicat el seu nou llibre, Periodistes indòmits. Guerra Civil i exili. Un treball que reuneix deu biografies de significatius periodistes catalans, en una bona part exiliats després de la Guerra Civil.

Al llibre es presenten, com a precedents, dos dels grans periodistes del segle XIX: Valentí Almirall i Enric Prat de la Riba. El gruix dedicat a l'exili ofereix l'aportació d'aquella generació que els anys trenta assumí el protagonisme cultural i la renovació del periodisme. Àdhuc, Josep Carner, del qual s'inclou com a primícia l'aportació periodística a Costa Rica els anys vint, i dels grans noms representatius del periodisme polític, revolucionari i cultural com Rovira i Virgili, Pere Foix, Lluís Capdevila i Pere Calders.

El nou treball del santcugatenc l'edita l'Editorial Base, i compta amb el pròleg de l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro.

L'autor

Portada del llibre

Josep Maria Figueres viu a Sant Cugat i és un home d'història i de cultura, la qual cosa queda demostrada quan hom entra a casa seva i, majoritàriament, veu llibres i llibres. És professor d'història del periodisme a la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per la mateixa universitat és doctor en història del periodisme, una matèria que domina bé, sobretot, la història del periodisme català, ja que n'és investigador de la matèria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem