Una imatge del pastís de bacallà FOTO: Cedida

Gastronomia

Si encara no has tastat el pastís de bacallà, ara és el moment

Encara que requereix de certa perícia el resultat és molt bo

Ingredients:

300 g de bacallà sec i en remull 

300 g de patates

250 g de tomàquets madurs (4 tomàquets)

3 ous

1 enciam

1 pot de maionesa

sal i pebre

Com fer-ho?

Coem a trossos les patates. Quan estiguin quasi cuites, hi afegim el bacallà sense pell ni espines. Deixem que arrenqui el bull, ho retirem i ho tapem uns 10 minuts. Separem el bacallà i fem un puré amb les patates. Ho ajuntem tot. Comprovem la sal i hi posem el pebre.

Hi afegim els rovells d’ou i les clares muntades a punt de neu. Ara, tot dins d’un motlle rodó d’uns 22 cm, amb margarina i paper de forn al fons i coem uns 25 minuts a 180 ºC. Ratllem el tomàquet, fem una salsa i amb aquesta i la maionesa cobrim el pastís. Distribuïm l’enciam tallat a la juliana pel voltant.