Aturades, pintades i reivindicacions per commemorar el primer aniversari de l'U d'Octubre

Sant Cugat del Vallès ha viscut una jornada reivindicativa quan es compleix un any del referèndum d'autodeterminació de Catalunya

Sant Cugat del Vallès ha commemorat aquest dilluns, 1 d'octubre, el primer aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. L'U d'Octubre ha tornat a treure santcugatencs i santcugatenques als carrers amb diferents accions, després que divendres, dia 28, el parc de Ramon Barnils s'omplís de gom a gom durant l'acte organitzat pel col·lectiu Sant Cugat 1 d'octubre.

Més info: Sant Cugat commemora l'1 d'Octubre fent valdre la força de la gent

El dia començava amb pintades a la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'edifici s'ha despertat amb el lema 'Visca la Guàrdia Civil' pintat en els vidres de l'ajuntament, mentre que també han llançat pintura taronja contra la façana, la pancarta que reclama l'alliberament dels presos polítics i l'entrada. Els autors d'aquestes pintades, han estat identificats i imputats d'un delicte de deslluïment de béns públics.
Més info: 'Visca la Guàrdia Civil' i pintura taronja contra l'ajuntament de Sant Cugat
Més info: Imputats els autors de les pintades a la façana de l'Ajuntament

Pintades a la façana de l'Ajuntament. FOTO: TOT Sant Cugat

Pintades a la façana de l'Ajuntament. FOTO: TOT Sant Cugat


Pintades també a la comissaria de la Policia Nacional, en aquest cas, contra la violència de l'1-O. 'Ni oblit ni perdó' és el missatge que es podia llegir a les parets de la comissaria, ubicada al carrer de Vallès, signat pel Jovent Republicà.
Més info: Pintades a la comissaria de la Policia Nacional contra la violència de l'1-O
D'altra banda, el CDR de Sant Cugat i Arran Sant Cugat s'han afegit al tall de l'accés al CIM Vallès, el parc logístic de distribució de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els dos col·lectius santcugatencs s'unien així a totes les manifestacions espontànies i concentracions socials que s'han fet arreu de Catalunya amb motiu de l'aniversari del referèndum de l'1-O de 2017.
Més info: El CDR de Sant Cugat s'afegeix al tall del CIM Vallès
Igualment, a les 9 hores, coincidint amb l'obertura dels col·legis electorals del referèndum celebrat fa just un any, Sant Cugat se suma a l'aturada de país convocada per l'ANC.
Més info: Sant Cugat se suma a l'aturada de país convocada per l'ANC

Aturada davant de l'Ajuntament. FOTO: TOT Sant Cugat

Aturada davant de l'Ajuntament. FOTO: TOT Sant Cugat


L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, els portaveus dels diferents grups municipals excepte Cs, PP i PSC, i un representant de l'ADIC, han participat davant l'Ajuntament en l'acte per commemorar els fets de l'1 d'Octubre de 2017. Un acte en el qual s'ha fet lectura del manifest de l'Associació de Municipis per la Independència.
Més info: Sant Cugat commemora els fets de l’1 d’Octubre de 2017
La commemoració seguia amb la crida dels CDR a participar de la manifestació d'estudiants a migdia a Barcelona, i la manifestació unitària de la tarda també a la ciutat comtal. En aquesta manifestació, el nom de Sant Cugat ha estat present a una de les urnes que encapçalaven la marxa.

Més info: Sant Cugat present a l'allau d'urnes a Barcelona per l'1-O

 
Comentaris

Destaquem