Conesa: "La persecució judicial contra els alcaldes és desorbitada"

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que encara no ha rebut la citació judicial de la Fiscalia

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat la persecució judicial als 712 alcaldes i alcaldesses catalans que han donat suport al referèndum de l'1 d'octubre de "desorbitada". 

Durant la concentració d'alcaldes i alcaldesses que ha tingut lloc aquest dissabte, 16 de setembre, a la plaça de Sant Jaume, l'alcaldessa de Sant Cugat ha explicat que a hores d'ara encara no ha rebut cap citació judicial. "Si la rebem, anirem acompanyats del nostre advocat a explicar que el que estem defensant és la llibertat d'expressió i la democràcia", ha afegit Conesa.

Conesa, acompanyada del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; de la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicles de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer; de la regidora d'Educació, Esther Salat; dels tres regidors d'ERC-MES, Mireia Ingla, Èric Gòmez i Ferran Villaseñor i de la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente, ha aprofitat per demanar "molta més prudència al govern de Mariano Rajoy, molta més prudència també en utilitzar els sistemes d'un Estat que es presumeix democràtic i de dret, com és la Fiscalia, ja que realment és una acció desproporcionada i és una coacció a la llibertat d'expressió dels alcaldes i alcaldesses i del poble català". 

Pel que fa a l'afirmació del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ens "trobem en un Estat d'excepció encobert", Conesa comparteix l'opinió amb el president, ja que com detalla, "als alcaldes se'ns ha expropiat la nostra facultat d'ordenar i, per tant, de guiar a la Policia Local. Som nosaltres els caps de la Policia Local, no la Fiscalia. Per això, molts alcaldes i alcaldesses enviarem a la Fiscalia una petició perquè retiri aquesta instrucció que ha enviat a la Policia Local, perquè volem recordar que qui som els últims responsables de la policia local som els alcaldes i alcaldesses".

Conesa amb alguns regidors santcugatencs FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem