Els partits sobiranistes ja estan de campanya pel referèndum a Sant Cugat

ERC, CUP i PDECat van fer la tradicional enganxada de cartells per donar el tret de sortida a la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre

La campanya electoral pel referèndum d'autodeterminació que s'ha de celebrar l'1 d'octubre ja ha començat a Sant Cugat, malgrat totes les prohibicions del Tribunal Constitucional i les investigacions de la Fiscalia. Les forces sobiranistes van sortir al carrer aquest dijous, 14 de setembre, per engegar la campanya i enganxar els primers cartells pel municipi. A diferència d'altres municipis com Cerdanyola o Montcada, on la policia ha intervingut i requisat material, l'acció s'ha desenvolupat sense incidències ni presència policial. El compte enrere pel referèndum ha començat.

El Partit Demòcrata ha encetat la campanya per l'1 d'octubre des de la plaça dels Quatre Cantons, on han enganxat els seus primers cartells. Una quarantena de simpatitzants del partit nacionalista han sortit al carrer i han encartellat la ciutat amb el lema El sí que volem. En una banda dels cartells del PDECat també es veu la frase De motius pel sí ens en sobren i s'enumeren arguments favorables a la independència.

La CUP va escollir l'avinguda de Francesc Macià per la seva primera acció de campanya pel referèndum d'autodeterminació, tambá amb una encartellada. Una desena de cupaires van enganxar els primers cartells, que porten l'eslògan que la CUP ha utilitzat darrerament: Vota sí. Viure vol dir prendre partit. "És una oportunitat única i històrica per decidir el nostre futur com a poble i ser subjectes polítics VOTA SÍ per trencar amb el règim de 78", ha escrit a través de les xarxes socials.

Esquerra Republicana ha posast els seus primers cartells pel Sí al referèndum a la plaça de la Unió, a l'avinguda de Lluís Companys. Més d'una vintena de republicans s'han sumat a l'encartellada, que també comptava amb una pancarta que simula una butlleta electoral i s'hi pot llegir Construir una nova república i al costat un Sí. Cal recordar que ERC fa un acte de campanya a Sant Cugat aquest dissabte.

La CUP també ha encetat la campanya FOTO: CUP Sant CugatERC en l'inici de campanya FOTO: ERC Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem