Els 12 partits que es presenten a les eleccions municipals de Sant Cugat

Repàs a les dotze candidatures que es presenten a les eleccions municipals de Sant Cugat

Més de 60.000 santcugatencs estan cridats a les urnes aquest diumenge, 26 de maig, per les eleccions municipals. Els vots serviran per escollir els 25 regidors que formaran el nou ple municipal de Sant Cugat, que seran els encarregats de triar l'alcalde o alcaldessa pels pròxims quatre anys.

En total, a Sant Cugat es presenten 12 candidatures. Les presentem.

Més info: Guia pràctica per votar a les eleccions municipals de Sant Cugat

Més info: Els 12 candidats a les eleccions municipals de Sant Cugat

Més info: Les promeses més destacades dels partits polítics per Sant Cugat

Més info: Totes les entrevistes als alcaldables de Sant Cugat

Més info: CiU, el partit hegemònic de Sant Cugat dels darrers trenta anys

Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat és la candidatura que compta amb el suport del PDeCAT i és una de les hereves de Convergència i Unió, que ha governat els últims trenta anys a Sant Cugat. Convergència i Unió va obtenir onze regidors a les eleccions de 2015 i els últims quatre anys ha governat amb minoria, arribant a pactes pressupostaris amb ERC-MES i amb un acord de govern, durant un any, amb el PSC. A la llista hi ha membres del PDeCAT, antics membres d'Unió, de Convergència i de Demòcrates. La seva aposta és mantenir l'actual model de la ciutat.

Candidata: Carmela Fortuny. Es presenta per primera vegada com a alcaldable. Actual alcaldessa, càrrec que ocupa des de 2018. Regidora des de 2015 i regidora també entre 2007 i 2011.

L'entrevista a Carmela Fortuny: "Em preocupa que aquest model de ciutat es perdi"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

CUP

La CUP es presenta per quarta vegada a les eleccions municipals de Sant Cugat i ho fa conjuntament amb Procés Constituent. A les eleccions municipals de 2015 va obtenir quatre regidors, tot i que durant el mandat en va perdre un, ja que Dimitri Defranc va deixar el partit i va continuar com a regidor no adscrit. La lluita per l'accés a l'habitatge és un els seus eixos de programa.

Candidata: Núria Gibert. Segona vegada que és cap de llista dels cupaires en les eleccions municipals. Regidora des de 2015.

L'entrevista a Núria Gibert: "Volem una ciutat verda, verda de debò, no d'aparença"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

Ciutadans

Ciudans es presenta per quarta vegada a les eleccions municipals i el 2015 va entrar per primera vegada al ple, amb tres regidors. Els actuals tres regidors es mantenen en els principals llocs de la llista per les eleccions del 26 de maig. La rebaixa d'impostos i la neutralitat política han estat dues de les principals reivindicacions dels partits taronja.

Candidat: Aldo Ciprián. Es presenta per segona vegada com a alcaldable. Regidor des de 2015.

Entrevista a Aldo Ciprián: "No es pot prohibir el cotxe. La bicicleta no és el futur"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

ERC-MES

Esquerra Republicana es presenta, com fa quatre anys, conjuntament amb Moviment d'Esquerres, una escissió de sobiranistes que militaven al PSC. El 2015 va obtenir tres regidors i va tornar al ple municipal, després de quatre anys (2011-2015) sense representació a Sant Cugat. Entre les seves prioritats hi ha les polítiques d'habitatge i la igualtat entre barris.

Candidata: Mireia Ingla. Es presenta per tercera vegada. Regidora des de 2015.

L'entrevista a Mireia Ingla: “Nosaltres no ens carregarem cap model de ciutat “

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

Sant Cugat en Comú

Sant Cugat en Comú és l'hereva d'ICV-EUiA a Sant Cugat, que el 2015 va obtenir dos regidors a Sant Cugat. A diferència d'altres municipis i comunitats, es presenta per separat de Podem, ja que no van arribar a tancar un acord per presentar-se conjuntament. Políques d'habitatge i la lluita contra l'emergència climàtica són bases del programa programa dels comuns.

Candidat: Ramon Gutiérrez. Es presenta per primera vegada com a candidat. Regidor des de 2015.

Entrevista a Ramon Gutiérrez: "Hem de revertir les prioritats perquè ningú quedi enrere"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

PSC

El PSC és l'únic partit que sempre ha tingut representació a l'Ajuntament de Sant Cugat des de la recuperació de la democràcia. El 2015 va obtenir un regidor. Les polítiques d'ocupació per reduir al mínim l'atur és una de les prioritats dels socialistes.

Candidat: Pere Soler. Es presenta per segona vegada. Regidor des de 2011.

Entrevista a Pere Soler: "No descarto un pacte amb Junts per Sant Cugat"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

PP

El PP va obtenir un regidor a les eleccions de 2015. Jorge Carreras, el llavors cap de llista, va renunciar i va entrar al ple Álvaro Benejam. La seguretat i la reducció d'impostos han centrat les propostes del PP en els darrers quatre anys.

Candidat: Álvaro Benejam. Es presenta per primera vegada. Regidor des de 2011.

Entrevista a Álvaro Benejam: "L'Ajuntament no ha d'intervenir en el mercat privat d'habitatge"

Examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

Units per Sant Cugat

Units per Sant Cugat es presenta per primera vegada en unes eleccions a Sant Cugat. La candidatura és una de les hereves de Convergència i Unió, en aquest cas d'Unió, i està integrada pels partits Convergents, Lliures i Units per Avançar. Reactivar el model de Sant Cugat és el missatge principal del partit en aquestes eleccions. Actualment, Xavier Cortés, número dos d'Units per Sant Cugat, és regidor a l'Ajuntament, ja que formava part de la llista de CiU el 2015.

Candidat: Carles Toda. Es presenta per primera vegada i mai ha estat regidor.

Entrevista a Carles Toda: "No volem canviar el model de ciutat, volem reactivar-lo"

L'examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

Primàries - Sant Cugat per la Independència

Primàries - Sant Cugat per la Independència és la candidatura que compta amb el suport de Demòcrates a nivell nacional. El candidat, Joan Recasens, es va escollir per eleccions primàries entre tots els santcugatencs i va rebre 121 vots. Alguns dels seus membres són de Demòcrates, antigament Unió, i d'altres són independents. L'objectiu principal és implantar la república. 

Candidat: Joan Recasens. Es presenta per primera vegada com a candidat. Va ser regidor a Sant Cugat per CiU durant 24 anys, fins al 2011.

Entrevista a Joan Recasens: "Defensem el mandat de l'1-O i evidentment també tenim model de ciutat"

Examen sobre Sant Cugat

Programa complet

Podem

Podem es presenta per primera vegada en unes eleccions municipals a Sant Cugat i ho fa per separat de Sant Cugat en Comú, ja que no han aconseguit arribar a un acord. La seva prioritat és lluitar contra les desigualtats.

Candidat: Gabriel Jover. Es presenta per primera vegada.

Entrevista a Gabriel Jover: "Tenim el convenciment que l'esquerra podrà sumar per governar"

L'examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

VOX

Vox es presenta per segona vegada en unes eleccions a Sant Cugat. El 2015 no va obtenir representació. La seguretat i la lluita contra els símbols independentistes són els principals arguments del partit.

Candidata: Nerea Andrés. Es presenta per primera vegada.

Entrevista a Nerea Andrés: "És de sentit comú il·legalitzar partits que no estan a favor de la llei"

L'examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

Proposem per les minories

Proposem es presenta per primera vegada en unes eleccions a Sant Cugat. El seu candidat, Dimitri Defranc, es va presentar amb la CUP-PC a les eleccions de 2015, tot i que va abandonar el partit i va seguir com a regidor no adscrit. Les polítiques en benefici dels animals i dels col·lectius més vulnerables centren el seu missatge.

Candidat: Dimitri Defranc. Es presenta per primera vegada com a candidat. Ha estat regidor entre 2015 i 2019.

Entrevista amb Dimitri Defranc: "No estem tractant el veritable fons del problema social"

L'examen sobre Sant Cugat

Programa electoral

 
Comentaris

Destaquem