Edifici de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Política

L'ANC demana un govern de Junts per Sant Cugat i ERC-MES

L'Assemblea Nacional Catalana rebujta una possible entrada del PSC al govern de Sant Cugat

L'Assemblea Nacional Catalana aposta perquè Junts per Sant Cugat i ERC-MES "negociïn un pacte de govern sòlid i estable que doni les garanties plenes d’estabilitat als propers quatre anys" a Sant Cugat. Aquest dissabte 15 de juny es constituirà el nou Ajuntament i s'escollirà alcaldessa. Les opcions que hi ha damunt la taula és un govern liderat per Junts per Sant Cugat, sigui en solitari o amb PSC o ERC; o un govern d'esquerres amb republicans, socialistes i CUP.

Més info: El pactòmetre de Sant Cugat: les possibilitats de govern

Segons exposa l'ANC en un comunicat, "només amb aquest nou govern sòlid i clarament independentista, quedarà reflectida la voluntat que els ciutadans de Sant Cugat varen manifestar en les urnes". I és que l'entitat recorda que 18 dels 25 nous regidors de Sant Cugat són independentistes.

D'altra banda, l'ANC mostra el seu "total i absolut rebuig" a la possible entrada del PSC a un govern santcugatenc, ja que entén que no es pot arribar a un pacte amb "cap força política que hagi participat en la onada de repressió que està patint Catalunya".

L'entitat sobiranista considera que qualsevol pacte de govern que no passi per l'acord entre Junts per Sant Cugat i ERC-MES i "incorpori forces polítiques que segueixen defensant la repressió" serà "una estafa a la ciutadania". A més, avisa que davant d'un govern que incorpori el PSC, l'ANC "serà, des del primer moment, absolutament bel·ligerant en totes i cadascuna de les seves actuacions vers al nou consistori".