Romeva tancarà la llista d'ERC per a les municipals apostant per "una ciutat republicana"

El pres polític santcugatenc, Raül Romeva, tancarà la llista d'ERC per a les municipals i Mireia Ingla ho qualifica com a "un honor" per al partit

El pres polític santcugatenc Raül Romeva, que fa uns dies va declarar al Tribunal Suprem com a encausat per l'1-O, tancarà la llista d'ERC en les eleccions municipals del mes de maig, en les quals el partit prioritzarà la voluntat de fer de Sant Cugat "una ciutat republicana", i "una majoria d'esquerres", segons ha apuntat la candidata a l'alcaldia de la formació, Mireia Ingla, que ha afegit que "cal un impuls a la ciutat, que serà més fàcil d'aplicar si hi ha noves formacions al Govern municipal".

En aquest sentit, l'alcaldable d'ERC ha afirmat que "és un honor" per a la formació que Romeva sigui present en la llista, tot i que ha reconegut que "no podrà ajudar físicament". Això sí, segons ha apuntat Ingla, el contacte amb Romeva hi serà, i la seva opinió i consells seran molt importants per construïr el projecte del partit de cara al nou mandat. "El projecte ha de ser com la ciutat, divers, on càpiga tothom. Aquest és el compromís que el Raül ens deia que haviem de tenir amb Sant Cugat. I és per això que li vam demanar que formes part d'aquest projecte".

Roda de premsa d'ERC. FOTO: Ferran Mitjà

Roda de premsa d'ERC. FOTO: Ferran Mitjà

La decisió de Romeva

Mireia Ingla ha explicat també com s'ha cuinat aquesta decisió: "He pogut visitar al Raül 5 vegades a Lledoners i hem parlat molt de Sant Cugat. En aquestes converses va sorgir la idea que formés part de la llista per a les municipals". "El Raül té Sant Cugat al cap", ha afirmat també l'alcaldable. En aquest sentit, Diana Riba, parella del pres polític santcugatenc, ha assenyalat que la resposta de Romeva va ser ràpida: "Un sí rotund". D'altra banda, ha volgut transmetre com és la vinculació de la família amb el municipi, on es va establir ara fa 12 anys: "Com a família vam arribar fa 12 anys per créixer com a família i ens vam trobar en una ciutat amb molt associacionisme, on sempre hem estat molt vinculats i vam ser molt ben acollits", ha afirmat Riba.

La parella de Romeva també ha parlat del judici, explicant les sensacions que tenen després de les primeres sessions, com ja va avançar al TOT Sant Cugat.

Més info: "La Fiscalia està fent de braç de VOX", les primeres sensacions de l'entorn de Romeva

Detalls per definir

ERC ja ha realitzat les reunions de participació ciutadana a través de les quals vol formular el seu programa electoral, però encara queden detalls per perfilar. "Ja hem acabat les reunions obertes, però ara n'estem fent de tancades, amb entitats culturals, esportives, associacions escolars, etc, per acabar de concretar el programa", ha explicat Mireia Ingla, que també ha apuntat que podria estar enllestit a finals de març o principis d'abril.

A més, també falta acabar de definir la llista electoral, i caldrà saber si es repeteix la coalició amb MES, tot i que la probabilitat, segons ha explicat l'alcaldable, és elevada. En les pròximes setmanes, la formació donarà més detalls de com s'acaba concretant el programa electoral i la llista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem