63.896 euros contra el càncer infantil recaptats per 'Tot esborrat i ben controlat'

Els diners recaptats es destinaran a la investigació del DPIG, un tipus de càncer infantil que, ara per ara, no té cura

El projecte 'Tot esborrat i ben controlat'  ha recaptat 63.896 euros que aniran destinat a la investigació del DPIG, un càncer infantil. El projecte, impulsat per  la família santcugatenca de Damià Calvet,  Montse Anguela i Maria Calvet, la filla de la parella, ha entregat, aquest divendres 30 d'octubre, la recaptació a la Fundació Sant Joan de Déu, que impulsa l'Obra Social del centre.

Sis mesos després d'haver començat aquest projecte, amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la investigació del càncer infantil conegut com a DPIG, un tumor cerebral sense cura, la família ha visitat l'Hospital Sant Joan de Déu per entregar els beneficis obtinguts i el llibre 'Tot esborrat i ben controlat', que explica el projecte.

Durant els últims mesos el projecte ha recaptat fons de diverses bandes. Doncs el passat mes de juliol es tancava una campanya de micromecenatge que havia recaptat més de 57.000 euros. Paral·lelament, coneguts de la família han anat desenvolupant diverses activitats per seguir augmentant la xifra fins a arribar als més de 63.000 euros.


Festes d'aniversari, festivals de música o l'exposició de les tres generacions Pellicer a l'Estudi 34 de Sant Cugat '156 anys de colors', que ha recaptat més de 2.000 euros, han estat algunes de les iniciatives que s'han bolcat en el projecte.

Gràcies a la xifra obtinguda s'ha pogut comprar la màquina i el material que necessitava la fundació per ajudar a desenvolupar un assaig únic i fonamental per la investigació.

Davant el resultat obtingut, el pare de la família, Damià Calvet, s'ha mostrat molt satisfet i com ha remarcat "és un esforç molt gran que ha valgut molt la pena. És la manera de seguir lluitant".

Tot i que ara mateix la família Calvet dóna el projecte per acabat, no descarta fer més activitats en un futur per seguir lluitant contra aquesta malaltia.

“Tot esborrat i ben controlat”

El llibre 'Tot esborrat i ben controlat' inclou l'explicació del projecte i el conte 'Retorn'. FOTO: Cedida

“Tot esborrat i ben controlat” és la frase que deia la filla petita de la parella, la Laia, abans d’entrar a les sessions de radioteràpia o quan es prenia la medicació. La Laia, d’11 anys, va morir el passat 22 de gener, després de lluitar dos anys contra el DIPG. I és que aquesta greu malaltia, que actualment no té cura i que afecta infants en ple desenvolupament, és una classe de tumor molt agressiu que es desenvolupa a la part més profunda del cervell.

En declaracions al TOT, el pare de la Laia explicat que dient “Tot esborrat i ben controlat” volien esborrar la taca negra que sortia en els escàners de seguiment de la malaltia i que era el tumor cerebral que patia la seva filla.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem