Comencen les preinscripcions escolars: tota la informació

Sant Cugat compta amb dotze escoles públiques i tres instituts públics per les etapes d'infantil, primària i secundària obligatòria

Aquest divendres, 29 de març, comença el període de presentació de sol·licituds per les preinscripcions escolars pel curs 2019-2020 a Sant Cugat del Vallès. Les famílies han de presentar les seves sol·licituds per al segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria fins al 9 d'abril.

Les preinscripcions són per les escoles públiques i concertades. Sant Cugat compta amb 12 escoles públiques i tres instituts també públics.

Més info: La guia de les 12 escoles públiques de Sant Cugat

Les sol·licituds s'ordenen segons la puntuació obtinguda per les famílies, seguint criteris de proximitat o germans al centre, entre altres.

Més info: Els criteris de puntuació per a les preinscripcions escolars del curs 2019-2020

El mapa escolar de Sant Cugat està dividit en dues zones. Segons la residència de la família, s'obtenen més punts en les escoles i instituts de la mateixa zona.

Més info: Sant Cugat manté les dues zones escolars

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya ha fet públic un decàleg amb consells per escolaritzar el teu fill.

Més info: 8 recomanacions per triar escola

En les preinscripcions escolars del curs 2018-2019, una cinquantena de famílies es van quedar sense plaça en una escola del centre de Sant Cugat. Això va provocar queixes de les famílies i va posar de manifest la necessitat d'una tretzena escola pública. Segons la regidora d'Educació, el Departament d'Ensenyament s'ha compromès a engegar de forma embrionària una tretzena escola en cas que hi hagi una falta d'oferta de places.

Més info: La 13a escola començarà el curs vinent si falten places en les preinscripcions

Com presentar les sol·licituds

Les preinscripcions es poden formular per internet o presencialment. Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumne o alumna però s'hi poden indicar peticions d'admissió en diversos centres (10 com a màxim i per ordre de preferència).

El formulari de sol·licitud s'ha de presentar acompanyat dels documents següents:

  • Original i fotocòpia del llibre de família. Si l'alumne o alumna està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment en família o institució.
  • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant o, si el sol·licitant és estranger, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país d'origen.
  • Original i fotocòpia del DNI de l'alumne o alumna major de 14 anys o si té DNI tot i ser menor de 14 anys.
  • Les persones que a la sol·licitud han al·legat el compliment d'un o més criteris de prioritat han de presentar la documentació que els acredita.

 

El formulari de sol·licitud i la documentació s'ha de presentar en el centre demanat en primer lloc; també es pot presentar a l'oficina municipal d'escolarització del municipi on està ubicat el centre demanat en primer lloc i, si no n'hi ha, a l'ajuntament corresponent, i als serveis territorials o les oficines territorials del Departament d'Educació.

Informació a famílies i alumnes

L’Oficina Municipal d’Escolarització atendrà visites i consultes amb cita prèvia per tal d'orientar i donar informació a les famílies interessades. Del 29 de març al 9 d'abril de 2019, l'oficina estarà oberta de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dijous també de 16 a 18.30 hores. També es poden fer consultes telefònicament al Servei d'Educació, trucant al 93 565 70 00.

Cal demanar cita prèvia trucant al 010 o al 900104941. Per internet es pot sol·licitar una cita a través del web de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Preinscripció per altres formacions i etapes

  • Batxillerat: del 14 al 21 de maig.
  • Cicles formatius de grau mitjà: del 14 al 21 de maig.
  • Cicles formatius de grau superior: del 29 de maig al 5 de juny.
  • Escoles bressol municipals: del 13 al 24 de maig.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem