Nova jornada de Quinto de Nadal, aquest cop també amb versió infantil

L'Envelat al parc de Ramon Barnils acull el tradicional joc nadalenc

Aquest 29 de desembre hi ha nova jornada de Quinto de Nadal a L'Envelat del Parc de Ramon Barnils a Sant Cugat del Vallès. Serà la penúltima de les cinc jornades del tradicional joc nadalenc d'enguany, aquest dissabte també amb format infantil. De la mà de Cal Temerari, el Quinto se celebrarà també el dia 30 de desembre. Les partides començaran a les 19 hores, excepte el dia 30, que començaran a les 19.30 hores, i s'estendran fins a la matinada.

Repeteix també en aquest espai aquest dissabte el Quinto Infantil cantat per pardals i orenetes, ampliant-se els dies de taller per aprendre a cantar per nens i nenes. El Quinto per infantscomençarà a les 16.30 hores amb el taller de pardals i orenetes, per emprendre el Quinto a les 17 hores, i el Quinto d'adults a les 19 hores.

El Quinto és una mena de bingo, però amb diferents singularitats. Una d'elles és el seu ambient festiu del qual s'encarreguen els lloros i les cotorres en recitar els números que surten en clau d'humor, a més dels participants, que els segueixen responent a les qüestions que plantegen aquests oradors i que aquest any seran personalitats locals.

Però, com es canta Quinto?

La mecànica d'aquest joc és senzilla. Cada persona disposa d'un cartó amb números de l'1 al 90. Aquests estan distribuïts en files de cinc i a la vegada formen sis requadres. El joc consisteix a marcar els números que el lloro o la cotorra, encarregats d'extreure les boles numerades diuen tot cantant. El primer jugador que marca una fila de números fa quinto i guanya el joc.

El secret d'aquest joc recau en saber quin número canta el lloro o la cotorra, ja que sovint es diu una descripció del número però no el número en qüestió, per això es requereix agudesa a l'hora d'entendre el nombre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem